2012. május 12.

Bankrablás Szekszárdon

Az elkövető (Forrás: Tolna MRFK)
A héten bankrabló járt a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet 1. számú szekszárdi kirendeltségében. Az eset kapcsán közre adtak egy képet, amely nem tudom, hogy a vicc kategóriájába tartozik-e, vagy komolyan gondolják, hogy ez alapján ténylegesen azonosítható az elkövető? Nem is igazán értem, hogy egy bankfiókban (még ha egy takarékszövetkezet is) hogyan lehet ilyen rossz minőségű biztonsági kamera felszerelve? Ráadásul a TEOL-on publikált videó (lásd lentebb) szerint egyedül volt az ügyintéző a bankban? Biztonsági őrt legalábbis biztosan nem látok, és ha nincs biztonsági őr, és ráadásul ilyen minőségű kamera van felszerelve, akkor akár mondhatnánk, hogy meg is érdemelte a bank, hogy kirabolják. A dilettantizmus szinonimája lehet ezentúl a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet. Mindazonáltal a rendőrségi közlemény további részét is közzé teszem akkor már, ha belekezdtem: Ha rendelkezel információval - vagy felismerted a képet :) -, akkor hívd a TMRKF Bűnügyi Osztály alosztályvezetőjét, Bölöny Csaba r. őrnagyot a +36 (74) 501-100-as telefonszámon (30-86-os mellék), avagy a 107, esetleg a 112-es segélyhívó számok valamelyikét. A képnél szerintem több segítséget jelenthet a leírás, amely a korábbi rendőrségi közleményből idézve:
Az eddig még ismeretlen férfi 30 év körüli, 170 cm magas, barna rövid hajú, átlagos testalkatú, fiatalos, dinamikus mozgású, halkan, de határozottan beszélt. A férfi a bűncselekmény elkövetésekor fekete cipőt, fekete nadrágot, fekete színű kapucnis felsőt és fekete baseball sapkát viselt.
És ígértem fentebb a TEOL oldalán közzétett videót, amiből kiollózták ezt a remekbe szabott képet a bankrablás elkövetőjéről: