2010. november 23.

ATP World Tour Finals: Harmadik nap

A második nap végével mindenki letudta első mérkőzését itt az év végi top8-ak számára szervezett tornán. Megvolt az első három szettes mérkőzés is az este folyamán. A világelső Rafael Nadal jött vissza egy elbukott szett után úgy, hogy a második szettben is breakhátrányba került, illetve a tiebreak alkalmával is volt lehetősége Roddicknak a mérkőzés megnyerésére. A spanyol azonban nem véletlenül lett világelső, és amint három szettes lett a találkozó, már szinte borítékolni lehetett a sikerét.

A mai délutáni sávban rendezik meg a B csoport szerintem leginkább várt találkozóját. A két résztvevő nem más, mint a korábbi világelső Roger Federer, illetve a hazai pályán játszó Andy Murray. A korábbi évek tapasztalata alapján ezúttal is izgalmas találkozónak nézhetünk elébe. Esti sávba került Robin Söderling és David Ferrer. Itt előbbit tartanám inkább esélyesnek.

Holnap jön ismét az A csoport, délután Roddick és Berdych mérkőzésével. A cseh annyira elvesztette a fonalat így év végére, hogy szerintem kizárt, hogy ne csoport utolsóként, nyert mérkőzés nélkül zárja debütálását itt az ATP World Tour Finals-on. Nadal ismét esti sávot kapott, ezúttal Djokovic ellen kell majd bizonyítania.