2010. szeptember 11.

Nyaralás - 8. nap

A mai nappal véget ért a nyaralás, elbúcsúztunk Bükfürdőtől, illetve a Birdland Villaparktól. Mindent összevetve szerintem egy kellemes és pihentető egy hetet tölthettünk el itt, és az időjárás is bár rosszabb volt, mint az elmúlt években megszokhattuk, de ha azt nézem, hogy korábban mit prognosztizáltak, akkor bátran írhatom, hogy kegyes volt hozzánk. És amennyire hallom, e téren regionálisan is szerencsések voltunk országon belül, mert például ha nem nyaraltunk volna, hanem itthon vagyunk, akkor sokkal több borús és esős napban lett volna részünk.

Hazafelé úton Simontornyán a Tulipán Étteremben ebédeltünk ismételten. A mai napon a "szerelmes szakács" volt beosztva, mert a levest is, illetve a főételt is egy kicsit sikerült elsóznia, de szerencsére azért nem túlzottan, így gond nélkül ehető volt. Ami rendkívül zavaró ebben az étteremben, az a kis asztalméret, nem igazán lehet kényelmesen elférni. Igaz, az étterem besorolása is csak III. osztályú, de azért némileg nagyobb helyet ott is elvárhatnék. A májgombóc levesük sem igazán jó, bár én itt a megyében (Tolna) talán még nem is ettem igazán jó májgombóclevest. Úgy látszik ez régiós sajátosság, hogy itt ezt nem sikerül jól megcsinálni. A főételek terén viszont nem lehet különösebb okunk panaszra, az elvárható színvonalat mindenképp hozzák.

Jövőhéten válogatok még pár képet a nyaralásból, és feltöltöm a Facebook albumba, korábban nem érdemes keresni. Előbb ki kell pihennem a nyaralást ;-)