2010. május 24.

Bagoly Csárda Mecseknádasd

A mai napon egy új éttermet próbáltunk ki szüleimmel, illetve pár ismerőssel. A Bagoly Csárda már régóta a tervezett célpontok között szerepelt, mivel sok jót hallottunk azon ismerőseinktől róla, akik már ettek ott, és hát ma elérkezett a nagy nap, amikor mi magunk is letesztelhettük a helyet. Mivel több hasonló nevű hely is van az országban, így gyorsan egyértelműsítem, hogy most a 6-os út 167. km-szelvényénél, Mecseknádasd közelében található étteremről (és panzióról) van szó.

Azt, hogy népszerű a hely, mi sem bizonyít jobban, mint érkezésünkkor a szinte tele parkoló. Mivel kellemes az idő, és volt is épp kint hely, így emellett döntöttünk. Meglepetésemre bár népszerű a hely, mégsem szaladtak el az árakkal, sőt! Már-már kezd megszólalni bennem a kisördög, hogy normál adagokat jelentenek-e egyes ételek esetében az étlapon feltüntetett árak. A magam részéről szokás szerint a májgombócleves-rántotthús kombóval kezdtem, ha új helyre megyünk, akkor általában mindig ezzel futok csak neki, és később próbálkozom esetleg valami mással is.

Már a levesnél megtapasztalhattam azonban, hogy az ár nem gyerekadagot takar, sőt! Nem is csak azzal a kis csészével, hanem egy nagyobb tányérnyival kaptam a májgombóclevesből, pedig 400 Ft-ba sem került. Az ízére sem lehetett panaszom sem itt, sem a bécsi szelet esetében. Egyedül a salátát pontoznám le, igaz komoly vetélytársat kapott a tegnapi kastélyszálló személyében, ahol tényleg tízes skálán legalább kilenc és felet kapott volna a vegyes salátájuk. Desszertként a gyümölcskelyhet próbáltam, ami szintén nem okozott csalódást. A kávéjuk viszont lehetett volna szintén valamivel jobb is.

A pincért ugyancsak elismerés illeti, mert jófej volt, az általa ajánlott bor is passzolt az ebédhez, illetve már magában is finom volt. És mint már mondtam, a legnagyobb meglepetés számomra az ár/érték arány volt, mely nagyon jó, és így már igazán érthető, hogy miért is áll mindig annyi autó a Bagoly Csárda előtt. Mi a magunk részéről mindenesetre megfogadtuk, hogy mindenképp visszajövünk még. Nincs messze ugyanis Szekszárdtól sem, megközelítőleg fél óra lehetett az út, de nem csak időben, távban sem leküzdhetetlen a távolság. Csak azért nem ajánlom bátran mindenkinek, mert akkor még a végén legközelebb nem lesz helyünk :-)