2010. április 30.

Nívódíjat kapott a Kodolányi

Nívódíjat kapott a Kodolányi János Főiskola az Erasmus program lebonyolításáért - közölte a főiskola PR referense. A Nemzetközi együttműködési kultúráért elnevezésű nívódíjjal a székesfehérvári főiskola kiemelkedő színvonalú európai együttműködését ismerték el. A díjat a Tempus Közalapítvány Művészeti nevelés az iskolában és iskolán túl című konferenciáján, Budapesten vette át csütörtökön Horváti Éva,a főiskola nemzetközi intézetének igazgatója - mondta el Szondy Réka.

Tájékoztatása szerint a Kodolányi János Főiskola már régóta törekszik arra, hogy diákjai nemzetközi környezetben is végezzék tanulmányaikat. Ezért néhány éve, az ország főiskolái közül elsőként, oktatási központot létesített Ausztriában, s 32 ország 117 intézményével alakított ki partneri kapcsolatot.

A nemzetközi partnerkapcsolatoknak köszönhetően az elmúlt öt évben 378 hallgatója tanult külföldön, s 325 vendéghallgatót fogadott a főiskola. Az Erasmus program a felsőoktatás fejlesztését, a hallgatók Európán belüli mobilitását támogatja; az elnyerhető ösztöndíjak lehetővé teszik, hogy a hallgatók tapasztalatot szerezzenek európai felsőoktatási intézményekben. A program része az Európai Unió egész életen át tartó tanulás projektjének.