2010. január 23.

Párosban is búcsúzott Szávay

Az eső miatt egy kicsit késve kezdhette csak meg mérkőzését Szávay Ágnes és Roberta Vinci Vera Dushevina és Anastasia Rodionova párosa ellen. Az első szett végére visszavette a korábban elvesztett adogatójátékot a magyar-olasz páros, azonban amikor a szettben maradásért kellett adogatniuk, ismételten breakelte őket az orosz-ausztrál páros, akik 6-4-re hozták az első szettet. A másodikra fordult a helyzet, egészen 3-0-ig elhúzott az elején Szávay Ágnes és Roberta Vinci párosa, és a szettet is behúzták 6-3-ra. A döntő szett azonban megint nem jött össze a magyar-olasz duónak, így végül a Vera Dushevina és Anastasia Rodionova páros nyert 6-4, 3-6, 6-2-re. Ez egyben azt is jelenti, hogy Czink Melinda után Szávay Ágnes is búcsúzott az egyéni mérkőzéseket követően párosban is.

Jó napot zárt a férfi és női világelső egyaránt. Serena Williams Carla Suarez Navarro ellen lépett pályára, és 6-0, 6-3-ra megnyerte a mérkőzést. Az első szettben 5-0-nál 13 alkalommal volt egyenlő, mire sikerült továbbjutni a szervajátékon. Roger Federer is sima mérkőzést tudhat maga mögött. Albert Montanes ellen 6-3, 6-4, 6-4-re nyert a svájci világelső.

A Lukasz Kubot - Mikhail Youzhny találkozó fogalmazhatunk úgy, hogy előbb véget ért, mint elkezdődött volna. Ennek oka, hogy jobb csuklósérülés miatt visszalépett az orosz a mérkőzéstől. Sajnálhatja, hiszen miután legyőzte Richard Gasquet-t az első fordulóban egy öt szettes mérkőzésen, nem volt nehéz dolga a másodikban Jan Hajek ellen, és Lukasz Kubot is igazi "ajándék" lehetett volna az aktuális fordulóban.

Főbb eredmények:
[1] R Federer (SUI) d [31] A Montanes (ESP) 63 64 64
[3] N Djokovic (SRB) d D Istomin (UZB) 61 61 62

[22] L Hewitt (AUS) d M Baghdatis (CYP) 60 42 feladta
Teljes lista az Ausztrál Open honlapján