2010. január 20.

Czink már az első fordulóban kiesett

Mint azt éjjel már megírtam, sima két szettben biztosította továbbjutását az Australian Open második fordulójába Szávay Ágnes, akinek összesen 1 órára és 16 percre volt szüksége, hogy 6-3, 6-2-re legyőzze kanadai Stephanie Dubois-t. Czink Melinda pedig ekkor harcolta ki magának a döntő szettet. Sajnos azonban a végig szoros eredményt produkáló mérkőzésen végül a svájci Stefanie Voegele bizonyult jobbnak, aki 7-5, 6-7(5), 9-7-re megnyerte a találkozót.

Szoros mérkőzést tudhat maga mögött a korábbi világelső belga Justine Henin is, aki az ötödik helyen rangsorolt Elena Dementieva ellen játszotta a Rod Laver Aréna esti programjának első mérkőzését. A majdnem három órás találkozó végül két szettben, 7-5, 7-6(6)-ra a teniszbe idén visszatérő Henin javára dőlt el.

Ezzel a mérkőzéssel egyidőben ért véget a Hisense Aréna utolsó mérkőzése is, a Juan Martin del Potro - James Blake találkozó is. Az immár világranglista negyedik del Potro közel állt ahhoz, hogy - úgymond - idő előtt búcsúzni kényszerüljön a melbourne-i Grand Slam versenytől. A 4 óra 17 percig tartó találkozó döntő szettjében lényegében folyamatosan változott, hogy mikor ki tűnt esélyesebbnek a győzelemre. Közel volt Blake ahhoz, hogy meglepetést okozzon, de nem tudta megtörni rossz szokását, mely szerint fontos tornákon, Grand Slameken rendre kikap az éljátékosoktól. Most sem történt másként, a egy tie breaket, és 10-8-as döntő szettet eredményező találkozón az argentin tudott győzni 6-4, 6-7(3), 5-7, 6-3, 10-8-ra.

Ennél sokkalta egyértelműbb eredményt produkálva biztosította a harmadik fordulóba jutását a skót Andy Murray, aki a Margaret Court Aréna utolsó mérkőzését játszotta, és a másik két pálya sokkal több izgalmat eredményező mérkőzései miatt így ki is maradt az EuroSport közvetítéséből. A brit teniszező 6-1, 6-4, 6-3-ra nyert a francia ellenfelével szemben, és erre elég volt számára valamivel kevesebb, mint 2 óra játék.

Szerencsés volt a sorsolásnál Rafael Nadal, aki a második fordulóra sem kapott igazán komoly ellenfelet Lukas Lacko személyében. Állításomat igazolja, hogy neki sem kellett két egész óra a 6-2, 6-2, 6-2-höz.

Főbb eredmények:
[2] R Nadal (ESP) d L Lacko (SVK) 62 62 62
[4] J del Potro (ARG) d J Blake (USA) 64 67(3) 57 63 108
[5] A Murray (GBR) d M Gicquel (FRA) 61 64 63
[7] A Roddick (USA) d T Bellucci (BRA) 63 64 64
[1] B Bryan (USA) / M Bryan (USA) d M Berrer (GER) / S Greul (GER) 64 75
[2] D Nestor (CAN) / N Zimonjic (SRB) d [WC] S Groth (AUS) / J Kubler (AUS) 76(5) 63
(Teljes lista az Ausztrál Open honlapján)