2009. december 21.

Bécs - 1. nap

Mivel csak két napos útra jöttünk Bécsbe, így akár írhatnám is, hogy most járunk utazásunk felénél. Lassan több van mögöttünk, mint előttünk. Szerencsére az ideút jelentős részén autópályán jöhettünk, így különösebb probléma nélkül megérkeztünk fél kettőre a hotelhez. Szerencsére könnyen megközelíthető helyen van, és valóban pár percnyi séta csak - főleg köszönhetően a lámpának, amely rövid ideig zöld, így néha félúton, a járdaszigeten kell az újabb zöldig várakozni - a Kaisermühlen/VIC állomása az U1-nek.

Az ebédet követően elmentünk megnézni a karácsonyi vásárt, hiszen voltaképp ezért (is) vagyunk itt. Sikerült néhány jó éjszakai képet készíteni. Emellett még egy tüntetésbe is belebotlottunk. Bár ez csak egy békés menet volt inkább. Felvezette őket 5 rendőrautó, meg jó pár rendőr, és utánuk is hasonló számban jöttek. A karácsonyi vásár előtti utcán - annak szélső sávján, illetve a vásárnál a járdán - vonultak végig. Mivel ekkor eléggé hideg volt, a szél is fújt, és több puncsot sem akartunk már venni, így visszaindultunk a szállodához melegedni kicsit.

Nemrég pedig Zsófival találkoztunk, akivel együtt elmentünk a Donauzentrumba - na jó, ha korrekt akarok lenni, akkor a Donauplexbe. (Igen, ez az, ahol a KFC is van) Nem rég - na jó, egy fél-háromnegyed órával azelőtt, hogy elkezdtem volna a bejegyzést írni - köszöntünk el egymástól, de holnap valószínűleg megnéz(het)jük, hogy hol is dolgozik. Mára ennyi, holnap jövök a 2. nappal :-)