2009. november 3.

Murray továbbjutott, Federer párosban búcsúzott

Akik követnek Twitteren, már tudhatják, hogy a Valencia Open 500-as torna első helyen kiemelt versenyzője, a brit Andy Murray két szettben, egy órás mérkőzésenk 6-3, 6-1-re győzte le a szabadkártyával induló spanyol David Gimeno-Travert. A következő fordulóban az ellen az argentin Leonardo Mayer ellen játszhat Murray, aki ma 6-3, 6-3-ra legyőzte az orosz Igor Andreevet. A kiemeltek közül tovább jutott még Gilles Simpn, Gael Monfils és David Ferrer is, utóbbi egy háromszettes mérkőzésen.

A Davidoff Swiss Indoors Basel tornán jól sikerült Novak Djokovic bemutatkozása, aki első mérkőzését a német Beck ellen játszotta, és 6-3, 7-5-re tudott nyerni a szerb. Egy másik német, a nyolcadik helyen kiemelt Kohlschreiben szintén búcsúzni volt kénytelen, miután három szettben kikapott a szabadkártyás svájci Chiudinellitől. Miután tegnap egyéniben továbbjutott, ma párosban kiesett Roger Federer, aki épp az előbb említett Chiudinelli oldalán indult, de alulmaradt a Cerretani-Qureshi párossal szemben. Sikerült azonban a továbbjutás az első helyen kiemelt Nestor-Zimonjic párosnak, illetve a másodikként kiemelt Bryan testvéreknek is.

Holnap 18:00 órakor (legkorábban) lép pályára Bázelben Stanislas Wawrinka Ivan Ljubicic ellen, akiket 20:00-tól Roger Federer és Andreas Seppi követ. Valenciában 11:00 órakor Gilles Simon és Tomas Berdych mérkőzésével indul a napi program, a délután 3-kor kezdődő sáv első mérkőzése pedig a Mikhail Youzhny - Jo-Wilfried Tsonga találkozó lesz.