2009. november 6.

Federer és Murray is elődöntős, Wawrinka kiesett

A negyeddöntőkkel folytatódott ma a Valencia Open 500 programja. Elsőként az ötödik helyen kiemelt francia Gilles Simon lépett pályára az orosz Mikhail Youzhny ellen, és meglepetésre ez utóbbi jutott tovább 6-4, 6-4-es győzelmével. Ezzel együtt el is veszítette esélyét Simon arra, hogy kvalifikálja magát az év végén Londonban megrendezésre kerülő ATP World Tour Finals-ra. Hozzá hasonlóan immár szintén biztos, hogy nem lesz ott a tornán hetedik helyen kiemelt spanyol Tommy Robredo, miután honfitársától, Fernando Verdascotól kikapott 6-3, 6-2-re.

A tegnapinál sokkal simább és gyorsabb mérkőzést játszott ma Andy Murray, aki 6-4, 6-2-re győzte le Albert Montanest 1 óra és 13 perc játékot követően. Nikolay Davydenko is ott lesz az elődöntőben, miután 6-4, 7-6(3)-ra nyerti tudott Guillermo Garcia-Lopez ellen. A két spanyol párosban szépíthet - ez a mérkőzés e bejegyzés megírásával párhuzamosan zajlik.

Bázelban is a negyeddöntőket játszották ma, ahol a hazai pályán játszó Roger Federernek 55 perc is elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét az elődöntőben. A világelső svájci 6-3, 6-2-re győzött az orosz Korolev ellen. Egy másik svájci számára sem kellett sokkal több, hogy tovább jusson. Ő Chiudinelli, és Gasquet ellen nyert 6-1, 6-3-ra. Radek Stepanek szintén elődöntős, Cilic ellen nyert három szettes mérkőzésen 4-6, 6-3, 6-3-ra.

Sokáig úgy tűnt, hogy a harmadik svájci, Stanislas Wawrinka is ott lesz holnap az elődöntőkben. Egészen a második szett közepéig ez szinte biztosra vehető volt, azonban ott tudott fordítani Djokovic. A harmadik szettben pedig teljesen szétesett a svájci játéka, amit az is bizonyít, hogy míg az első két szett lejátszására 2 óra kellett, addig az utolsóra 20 perc is elég volt. Végül tehát 3-6, 7-6(5), 6-2-es eredmény mellett Novak Djokovic jutott tovább.

Szombaton 14:30-tól lép pályára Radek Stepanek Novak Djokovic ellen a Davidoff Swiss Indoors Basel egyik elődöntőjében. Közvetlenül utána jön a másik ági elődöntő, mely továbbjutója mindenképp svájci lesz. A kérdés, hogy Roger Federernek, vagy Marco Chiudinellinek hívják majd.

Valenciában 18:00-tól rendezik meg az elődöntőket. Először két orosz, azaz Mikhail Youzhny és Nikolay Davydenko lép pályára, majd amint végeztek jön az Andy Murray - Fernando Verdasco találkozó.

Emellett holnap a selejtező körökkel kezdetét veszi holnap a BNP Paribas Masters, azaz a párizsi masters (1000-es) verseny. Ehhez a versenyhez kapcsolódó hír, hogy az utolsó pillanatban visszalépett Andy Roddick, illetve Juan Carlos Ferrero is. Az első helyen kiemelt Roger Federer a Julien Benneteau-Philipp Petzschner mérkőzés győztesével játszik majd. Ott lesz természetesen a világranglista második helyezettje, Rafael Nadal is. De erről majd később.