2009. július 25.

Massa állapota súlyos, életveszélyes, de stabil

Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, miután a Magyar Nagydíj szombati időmérőjén balesetet szenvedett - jelentette be Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) orvos-igazgatója. Az autóversenyző koponyasérülést szenvedett, majd átesett egy műtéten, jelenleg pedig lélegeztető gépen van.

Felipe Massát szombaton délután fél négy előtt szállították be mentőhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba, gyakorlatilag eszméletlen állapotban - mondta Bazsó Péter. A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van. Stabilizálták az állapotát, majd az idegsebészeti team megműtötte. Felipe Massa jelenleg lélegeztetőgépen van.

Bazsó Péter azt mondta, hogy az autóversenyző állapota súlyos, életveszélyes, de stabil. Megfogalmazása szerint a következő napok fogják eldönteni az állapotát. Azt leszögezte, hogy felépülhet. Az igazgató azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy meddig kell Budapesten kórházban maradnia a brazil pilótának, ahogyan egyelőre azt sem lehet még tudni, hogy mennyi idő alatt épül fel. A műtétet végző team tagja volt egyébként maga Bazsó Péter, illetve a Magyar Honvédség fősebésze is.

A hír folytatása a Kisalfold.hu honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése