2009. június 29.

Murray negyeddöntős

Közel négy órás, rendkívül izgalmas és magas színvonalú mérkőzést követően a világranglista harmadik helyezettje, a skót Andy Murray jutott tovább a negyeddöntőbe, miután ötszettes találkozón legyőzte a svájci Stanislas Wawrinkát. Az első szettben nem kezdett jól Murray, kétszer is elvette Wawrinka az adogatását, ekkor még úgy tűnt, hogy könnyedén három szettben nyerhet akár a svájci. A második szettben 4-3-as állást követően vette el a skót Wawrinka adogatását, majd hozta a sajátját, így ekkor már 1-1-re módosult a nyert szettek aránya. A jó formáját a harmadik szettre is átmentette Andy Murray, 6-3-ra nyerte a harmadik szettet, miután semmire elvesztette Wawrinka az adogatását azt követően, hogy egyszer már breakelte őt Murray.

A negyedik szett újabb fordulatot hozott, az utolsó pillanatokban el tudta venni a skót szervajátékát Wawrinka, majd a sajátját hozva döntőszettre tolta a döntést. Az ötödik szettben első adogatását 40-0-ról veszítette el Wawrinka, azonban később sikerült visszabreakelnie. Ekkor már mindkét játékos tudta, hogy itt már minden elvesztett pontnak óriási lehetősége lehet. Murray 4-3 után ismételten breakelni tudta Stanislas Wawrinkát, majd hozta a saját szervajátékát, ezzel közel négy órányi játékot követően 2-6, 6-3, 6-3, 5-7, 6-3-ra nyert, ezzel bejutva a negyeddöntőbe.

Ennél könnyebben jutott tovább Roger Federer, aki Robin Söderlinget győzte le három szettben, 6-4, 7-6(5), 7-6(5)-re. Szintén nyert Andy Roddick Tomas Berdych ellen 7-6(4), 6-4, 6-3-ra. Meglepetésre - számomra legalábbis az - nem jutott ugyanakkor tovább Fernando Verdasco, a spanyolt Ivo Karlovic múlta felül négy szettben, melyből három sorsa csak rövidítésben dőlt el. Nem csak a hetedik, de a nyolcadik kiemelt is, azaz a francia Gilles Simon is búcsúzott ma a wimbledoni tornától, őt Juan Carlos Ferrero győzte le négy szettben.

Történelmi eseménynek is tekinthetjük, hogy a mai napon eleredt az eső, így először kellett behúzni a centerpálya tetejét. A fedett pályának köszönhető egyébként, hogy a Wawrinka-Murray találkozót sötétedés miatt nem kellett félbeszakítani, mert az eső eláltát követően is behúzva maradt a tető, így lámpafénynél tovább tudtak játszani. A tető behúzására a Dinara Safina - Amelie Mauresmo találkozó alatt volt szükség, amit követően az orosz nyerte az első pontot, és végül egyébként három szettben maga a mérkőzést is.

Ana Ivanoniv a második szett elején sérülés miatt feladta a küzdelmeket, így Venus Williams könnyedén jutott tovább. Testvére, Serena is ott lesz a következő fordulóban, neki Daniela Hantuchova volt a mai ellenfele, és 6-3, 6-1-re tudott nyerni az amerikai. Nem tartott sokáig Melanie Oudin menetelése, aki miután legyőzte Jelena Jankovic-ot, ma kikapott Agnieszka Radwanskától két szettben.

A holnapi napon a női negyeddöntőket tartják. A center pályán Dinara Safina kezd Sabine Lisicki ellen, Victoria Azarenka lép pályára, ellenfele Serena Williams lesz. Az egyes pályán a program a Venus Williams - Agnieszka Radwanska találkozóval kezdődik, majd a Francesca Schiavone - Elena Dementieva mérkőzéssel folytatódik.

A férfi negyeddöntők párosításai is már kialakultak. Eszerint Lleyton Hewitt Andy Roddick ellen játszik, Tommy Haas pedig Novak Djokovic ellen. Roger Federer ellenfele Ivo Karlovic lesz, míg Andy Murray Juan Carlos Ferrero ellen lép majd pályára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése