2009. június 28.

Könnyedén jutott tovább Murray

Az államvizsga miatt eddig külön bejegyzésekben nem foglalkoztam a wimbledoni tenisztorna eseményeivel, ezért most már épp itt az ideje. A mai (na jó, ha szigorú akarok lenni, akkor tegnapi) napon lépett pályára a center pályán utolsóként Andy Murray, ellenfele Viktor Troicki volt. A szerb legyőzése nem okozott komoly fejtörést a világranglistán harmadik helyezett skót számára, aki sima három szettben, 6-2, 6-3, 6-4-re nyert ellene. Troicki harmadik fordulóba jutásában nagy szerepe volt annak, hogy szerencsés sorsolása volt, a mai teljesítménye - talán a centerpályás mérkőzés miatt is - alulmúlta a várakozásokat. A mérkőzés kulcsmomentumai Twitteren (avagy a blogon itt jobbra) is nyomon követhetők voltak.

A Murray-Troicki találkozó alatt folyamatosan fennállt a lehetősége, hogy először behúzásra kerül a centerpálya új teteje, de végül az eső intenzitása nem tette ezt indokolttá. Az időjárás ezúttal igen kegyes a Grand Slam-torna rendezőivel, ritka ugyanis, amikor az első heti programot le tudják úgy bonyolítani Wimbledonban, hogy egyetlen esőszünet se legyen. A jövőhéten azonban talán erre is sor kerülhet.

Andy Murray ellenfele a következő körben a svájci Stanislas Wawrinka lesz, aki Jesse Levine ellen játszott, és 5-7, 7-5, 6-3, 6-3-ra nyert. Továbbjutott továbbá Andy Roddick, ő Jürgen Melzert búcsúztatta 7-6(2), 7-6(2), 4-6, 6-3-ra. Bár nem játszott rosszul az osztrák, ma ez kevésnek bizonyult. Nem jutott ugyanakkor tovább Nikolay Davydenko, Tomas Berdych győzte le sima három szettben 6-2, 6-3, 6-2-re. Tegnap sötétedés miatt a legizgalmasabb pillanatban kellett félbeszakítani a Tommy Haas - Marin Cilic találkozót, döntőszett 6-6-nál tartottak. Végül a huszonnegyedik helyen kiemelt német 7-5, 7-5, 1-6, 6-7(3), 10-8-ra legyőzte a tizenegyedik helyen kiemelt horvátot.

A nap legnagyobb meglepetései azonban a női mezőnyben születtek. Sabine Lisicki legyőzte Svetlana Kuznetsovát 6-2, 7-5-re, Melanie Oudin legyőzte Jelena Jankovic-ot 6-7(8), 7-5, 6-2-re, vagyis a torna ötödik és hatodik kiemeltje is búcsúzott a mai napon. Könnyedén továbbjutott ugyanakkor Venus Williams, aki a centerpálya első mérkőzését játszotta Carla Suarez Navarro ellen. Az amerikai 6-0, 6-4-re diadalmaskodott a spanyol felett.

A "középső vasárnap" tradicionálisan pihenőnap Wimbledonban, így a Grand Slam-torna programja majd csak hétfőn folytatódik. Helyi idő szerint 13 órakor (magyar idő szerint 14 órakor) kezdődik a center pálya programja, elsőként Roger Federer és Robin Soderling lép pályára, majd Dinara Safina játszik Amelie Mauresmo ellen. Úgy gondolom egyáltalán nem meglepő, hogy a harmadik találkozó ezen a pályán a fentebb már említett Andy Murray - Stanislas Wawrinka mérkőzés lesz. Ez utóbbi találkozó főbb pontjainál várhatóan ismételten lesznek twitteren bejegyzések.

(Képek forrása: Wimbledon.org)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése