2009. május 31.

Kiesett a világelső!

Hatalmas meglepetésre a Roland Garros első hetének utolsó játéknapján búcsúzni kényszerült a korábbi évek bajnoka, a jelenlegi világelső Rafael Nadal. A tornán huszonharmadik helyen kiemelt Robin Soderling búcsúztatta a spanyol játékost. A svéd négy szettben, 6-2, 6-7(2), 6-4, 7-6(2)-ra tudott diadalmaskodni. Következő fordulós ellenfele, az orosz Nikolay Davydenko ugyancsak egy spanyolt, Fernando Verdascot ütött el a továbbjutástól. Davydenko még simábban, három szettben, 6-2, 6-2, 6-4-re tudott győzni.

Életében először sikerült a Roland Garroson a második hétre továbbjutnia a világranglista harmadik helyére rangsorolt Andy Murray-nek, aki Marin Cilic ellen tudott nyerni a torna nyolcadik játéknapján 7-5, 7-6(4), 6-1-re. A skót játékos következő ellenfele Fernando Gonzalez lesz, aki ma hozta a papírforma szerinti eredményt, 6-2, 6-4, 6-2-re nyert Victor Hanescu ellen. Gonzalez Murray eddigi legnehezebb ellenfele lesz a Roland Garroson, kedden kiderül, hogy sikerül-e ezt az akadályt is legyőznie a skótnak.

Szávay Ágnes számára a mai nap volt a végállomás az idei tornán. Miután bravúros teljesítményt nyújtva két szettben sikerült legyőznie a harmadik helyen kiemelt Venus Williamst, ma sima két játszmában alulmaradt Dominika Cibulkova ellenében. A szlovák teniszezőnek 6-2, 6-4-re sikerült diadalmaskodnia Szávay ellen. Még a tegnapi napon kapott ki Czink Melinda. Őt Svetlana Kuznetsova győzte le 6-1, 6-3-ra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése