2009. április 5.

Andy Murray Miami bajnoka

A brit Andy Murray és a szerb Novak Djokovic jutott be a Miami-ban megrendezésre kerülő Sony Ericsson Open tenisztorna döntőjébe. A Sport2 közvetítése ugyan csak 23 órakor kezdődik majd, a döntőt valójában helyi idő szerint 1 órakor, vagyis magyar idő szerint 19 órakor kezdték. A sorsolást Andy Murray nyerte, aki úgy döntött, hogy a fogadást választja. A játékstílusát ismerve ezen szerintem nem lepődött meg senki sem.

Az adogatást tehát a szerb kezdte, de már az első szervajátékában gondjai akadtak, két fogadóelőnyhöz jutott Murray. Az elsőt ugyan hárította, a másodikat azonban már nem sikerült, így azonnal breakelőnybe került a brit. Ezt követően semmire hozta Murray az adogatójátékát, ezzel megszilárdítva az előnyét. Ezt követően is folytatta a skót a menetelést, és ismételten elvette Djokovic adogatását, és a saját második szervajátékát is probléma nélkül hozta. Ezt követően már mindenki hozta a saját szervajátékait, így 6-2-re Andy Murray nyerte 32 perc után az első szettet. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 5-1-es állásnál, amikor Djokovic adogatott, egyszer már jutott szettlabdához a brit, de akkor azt nem tudta kihasználni.

A második szettben is a szerb kezdte az adogatást. Két breaklehetőséghez jutott ismételten a brit, de hárította őket Djokovic, és egyenlő volt az adogatójátékon belül. Ezt követően először Murray, majd Djokovic, majd ismételten Murray jutott előnyhöz a szervagémben, utóbbi a breaket is jelentette a skótnak. A játék képe ezt követően megfordult, Andy Murray túlságosan is kiengedett a magabiztosan és fölényesen nyert első szettet követően, így a szerb két fogadóelőnyhöz jutott, amiből az elsőt értékesített, így visszavette az elvesztett adogatását, az állás ekkor 1-1. Hozta az adogatását, majd a brit következő adogatását elvette Djokovic, így már nála volt az előny, az állás 3-1. Utána azonnal volt lehetősége ledolgozni a hátrányát, de nem élt a lehetőséggel. Ezt követően a szerbnek volt labdája az 5-1-hez, de Murray hárított.

Novak Djokovic 5-3 után a második szett megnyeréséért adogathatott, amikor két szettlabdáról tudott Andy Murray fordítani. Innen pedig már egyenes út vezetett a győzelemhez. Hozta a saját szervajátékát, majd úgy vette el Djokovic adogatását, hogy pontot sem tudott szerezni a szerb. Két mérkőzéslabdája közül az elsővel élni tudott a brit, így a Sony Ericsson Open 2009-es győztese Andy Murray, mely egyben történelmi győzelem is.

Azért történelmi, mert brit eddig döntős sem volt Miamiban. A győzelem egyben azt is jelenti, hogy bár még nem előzte meg Djokovicot a világranglistán, de 170 pontra megközelítette őt Andy Murray. Ez a győzelem idei harmadik, pályafutása tizenegyedik tornagyőzelme. Az ATP pontok mellett 605 500 dollárt is nyert Murray, míg Djokovic 295 500 dollárral lett gazdagabb. Murray - ahogy sokan mások is - legközelebb a húsvéthétfőn kezdődő Monte-Carlo Rolex Masters elnevezésű tenisztornán lép pályára, amit már salakon rendeznek meg. Murray saját bevallása szerint épp ez a kedvenc borítása, idén majd meglátjuk, mennyire támasztják alá az eredmények állítását.

Az ATP World Tour Masters 1000 Miami (Sony Ericsson Open) férfi egyes döntőjének végeredménye:
Andy Murray (brit, 4.) - Novak Djokovic (szerb, 3.)
6-2, 7-5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése