2009. február 28.

Ma 15 éves a Rádió Antritt

Immár 15 éve, 1994. február 28-a óta folyamatosan sugározza műsorát a Rádió Antritt Szekszárdon és annak vonzáskörzetében, kereskedelmi jellegű, helyi rádióként. A rádió neve annak alapítójának, Pálinkás Csabának a sportkarrierjéhez vezethető vissza. Korábban versenyszerűen kerékpározott, sprinter volt, és a németek elismerésként gyakran használták az „Antritt” szót. A rádió kezdetben a város kábelrendszerén a 103,7 MHz-en, majd ideiglenes frekvencián működött.

A sikeres pályázásnak köszönhetően 1995. júliusától egy konkurens rádióval osztott frekvencián sugárzott a rádió 13 - 01 óra között. 1999. február 26-tól egyedüli használója a Rádió Antritt a 105,1 MHz-es frekvenciának. A rádió több éves nemzetközi egyeztetést követően, a Hírközlési Főfelügyelet engedélye alapján, az addigi teljesítményének többszörösével sugározza adását, 250 méter magasságban lévő, saját adótornyával. Ezáltal jelentősen megnőtt a rádió vételkörzete, ezzel együtt az elért hallgatói létszám is.

A folyamatos fejlődés jegyében a korábbi stúdióból egy új, minden szempontból európai színvonalat képviselő stúdióba költözött a rádió 2001. január 8-án. Ez az új stúdió Szekszárd város szívében található. A szekszárdi frekvencia mellé elnyertek egy bajait is, ahol 2005. szeptember 30-án a Rádió Antritt Kft. üzemeltetésében megkezdte működését a SuGo Rádió.

A Rádió Antritt tagrádiója a Helyi Rádiók Országos Egyesületének. A rádió munkatársainak hitvallása a kezdetek óta változatlan: legfőbb céluk a hallgatóik és üzleti partnereik részére nyújtott szolgáltatásaik mind magasabb színvonalon történő megvalósítása, a szakma és a piac változásainak folyamatos figyelemmel kísérése. Munkájuk, valamint városuk, Szekszárd javára végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenységük elismeréseként Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. augusztus 20-án az Antritt rádiónak adományozta a „Szekszárd Javáért” kitüntető címet.

Zárásként pedig amiért ez a mai post született az általam legjobb rádióadónak tartott Rádió Antrittról, hogy - mint az első mondatban írtam - ma ünneplik születésnapjukat. Így hát boldog születésnapot nekik, a stábnak. Egy rádióadónak születésnapjára a legjobb talán sok-sok hallgatót kívánni. Akit a tavalyi szülinapis bejegyzésem érdekelne, ide érdemes kattintania. Aki Szekszárdon vagy környékén lakik, annak az FM105,1 MHz-et tudom ajánlani (vagy a Tarr Kft. kábelrendszerén a 103,7 MHz-et), mindenki másnak pedig az online rádióhallgatást.

(Képek: Helyi Rádiók)


1 megjegyzés:

  1. Pálinkás Csaba szerint az "Antritt" teljes erőbedobást jelentett. Nem csak sprinterként volt ez jellemző rá, hanem ahogy a rádiót vezette, irányította és hajtott a munkában is keményen.

    VálaszTörlés