2009. február 28.

ATP Dubai: Elődöntők

A pénteki napon megtartották az elődöntőket is a Barclays Dubai Tennis Championships elnevezésű dubai tenisztornán. A magyar idő szerinti délelőtti sávban a felső ág két legjobbja, azaz az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovic és az ezen a tornán harmadikként rangsorolt francia Gilles Simon találkozott egymással. Djokovic továbbra sem találta önmagát, az első szettet egész simára, 3-6-ra elveszítette. A második szettben is 5-5-ig egymás mellett haladtak, amikor a franciának megremegett a keze és a legfontosabb pillanatban tudta elvenni Simon adogatását a szerb. A döntőjátszma elején azonnal fordult ismételten a játék képe, amikor Simon került breakelőnybe. Djokovic azonban ezt - ha nem is egyből, de - vissza tudta venni és ismételten a legfontosabb pillanatban, a szett legvégén tudta behúzni a döntő játszmát és ezáltal a mérkőzést is megnyerte.

Délután tartották az alsó ág elődöntőjét, ahol a spanyol David Ferrer és a francia Richard Gasquet játszott egymás ellen. Eddigre már biztos volt, hogy francia "házidöntő" már nem lesz, a kérdés az volt, hogy legalább egy ott lehet-e, lesz-e a döntőben. A választ egész gyorsan, 1 óra és 15 perc játék után megadta Ferrer. Nem, ezúttal szerb-spanyol döntő lesz Dubaiban. Gasquet-nek pedig megvolt az az előnye, hogy tegnap pihenhetett, ugyanis a brit Andy Murray visszalépését követően játék nélkül jutott tovább az elődöntőbe.

A szombati napon (továbbra is magyar idő szerint) délután 2 órától rendezik a férfi páros döntőt, ahova egyrészt a cseh Martin Damm és a svéd Robert Lindstedt, másrészt a dél-afrikai Rik de Voest és az orosz Dmitry Tursunov párosának sikerült eljutnia. Sajnos ezt egyik hazai tv sem adja. A férfi egyes döntő legkorábban 4 órakor kezdődik, melynek résztvevői tehát a szerb Novak Djokovic és a spanyol David Ferrer lesznek. A mérkőzést élőben közvetíti a Sport2.

Az elődöntők eredményei:
N. Djokovic (szerb, 1.) - G. Simon (francia, 3.) 3-6, 7-5, 7-5
D. Ferrer (spanyol, 4.) - R. Gasquet (francia) 6-2, 6-2

Szombati nap programja:
14:00 M. Damm/R. Lindstedt - de Voest/Tursunov
16:00 N. Djokovic (szerb, 1.) - D. Ferrer (spanyol, 4.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése