2009. február 22.

Barclays Dubai Tennis Championships

A Barclays Dubai Tennis Championships tenisztornát 2009. február 23. és március 1. között rendezik meg. A draw alapján látható, hogy a két legmagasabban rangsorolt játékos a szerb Novak Djokovic és a brit Andy Murray lesz. Tavaly az amerikai Andy Roddick győzelmével zárult a torna, 6-7(8), 6-4, 6-2-re verte a spanyol Lopezt. A párosok közt a Knowles/Bhupathi kettős bizonyult az előző évben a legjobbnak.

Djokovic ellenfele egyelőre nem ismert, egy selejtező körökből főtáblára került játékossal kell az első körben teniszeznie. A második helyen kiemelt Murray ellenfele ugyanakkor már ismert, az ukrán Sergiy Stakhovsky ellen játszik majd. A harmadik helyen kiemelt francia Gilles Simon az első körös mérkőzését a szabadkártyás Mohammed Ghareeb ellen, a spanyol David Ferrer pedig Ivan Ljubicic ellen játsza. Ugyancsak az első fordulóban találkozik már egymással a nyolcadik helyen kiemelt, a tornán egyébként szabadkártyás orosz Marat Safin és a francia Richard Gasquet.

Az első helyezett 383000 dollárral és 500 ponttal lesz gazdagabb, míg döntőbeli ellenfele 180000 dollárt és 300 pontot kap. Az ATP500-as versenyek pontozásáról itt írtam részletesebben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése