2009. január 13.

KJF: Nyílt napok

Mivel múltkor szinte lekéstem róla, így most szeretnék jó időben szólni a Kodolányi János Főiskola nyílt napjaival kapcsolatban. Jó hír továbbá, hogy immár az időpontokon túl a részletesebb program is publikussá vált, mely egyfelől a KJF Felvételi 2009 oldalon is elolvasható, másfelől ebben a blogbejegyzésben. További és részletes információkért azonban érdemes a fent linkelt honlapot meglátogatni.

A nyílt nap a székesfehérvári és a budapesti intézményben is egyaránt 2009. január 24-én, szombaton kerül lebonyolításra, egyaránt 14:00 órai kezdettel. Mindkét helyszínen a program egy rövid köszöntővel, illetve a főiskola bemutatásával kezdődik. Az Ügyfélszolgálat munkatársai mind a két helyszínen várják az érdeklődők kérdéseit a felvételi eljárással, illetve egyéb képzésekkel kapcsolatban. A részletes program az alábbiak szerint alakul:

Budapest (XIII., Frangepán u. 50-56):
  • 14.00. (FR 402) köszöntő, a főiskola bemutatása, Mits Péter igazgató, Budapesti Regionális Oktatási Központ
  • 14.30. (FR 402) nemzetközi lehetőségek a Kodolányin, Kovács Tibor, külügyi asszisztens
  • kb. 15.00. szakonkénti bemutató a tanszékek képviselőivel párhuzamosan, az alábbi terembeosztás szerint:
  • FR 402 - Turizmus-vendéglátás szak bemutatása
  • FR 401 - Kommunikáció és médiatudomány szak bemutatása
  • FR KSZ - Andragógia szak bemutatása
  • FR TV - Gazdálkodási és menedzsment szak bemutatása
  • FR 111 - Anglisztika szak bemutatása
  • FR 115 - Előadóművészet szak bemutatása
  • FR 117 - Germanisztika szak bemutatása
  • FR 118 - Szociális munkás szak bemutatása
  • FR 125 - Nemzetközi tanulmányok szak bemutatása
  • FR 301 - Pedagógia szak bemutatása

Székesfehérvár (Szabadságharcos út 59.):
  • 14.00 órakor Dr. Vizi László Tamás főtitkár köszönti az érdeklődőket, és bemutatja a főiskolát az A épület előadójában.
  • Ezt követően ugyanabban a teremben dr. Kátay Ákos mutatja be röviden a turizmus-vendéglátás szakot, D. Kiss Csaba pedig a Kommunikáció és médiatudomány szakot.

Ugyanezen a hétvégén tartják a SYMA Sport és Rendezvényközpontban az Educatio 2009 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, melyen a Kodolányi János Főiskola szintén képviselteti magát. Arról, hogy hol érdemes pontosan keresni a főiskola standját egy korábbi bejegyzésben írtam részletesebben, de röviden átmásoltam ide is a legfőbb információkat:

Educatio 2009 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
Helyszín: SYMA Sport és Rendezvényközpont, "A" és "C" pavilon
Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
Időpont: 2009. január 23-24.
Nyitva tartás: 10-17 óra között
KJF Stand: "A" pavilon, F027 (térkép)
(Mindkét nap a 10 és 11 óra között érkezők nyereményszelvényt kapnak, amivel értékes ajándékokat nyerhetnek.)

Szintén még a felvételihez tartozik, hogy az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján elérhető a frissített Felvi-rangsor. Itt különböző szempontok alapján lehet rangsorba állítani a főiskolákat. A több szempont közül én most a "jelentkezők száma első helyen" opció mellett döntöttem. Azt is megindoklom, hogy miért. Számomra logikusnak tűnik, hogy mindenki azt a felsőoktatási intézményt teszi a listája elejére, mellyel a leginkább szimpatizál, melyről a legtöbb jót hallotta, melynek képzésében a leginkább megbízik és amelynek papírjáról úgy gondolja, hogy a későbbi munkakereséskor és -vállaláskor a leginkább a hasznára vállhat.

A választott képzési terület pedig az oly divatos "kommunikáció és médiatudomány" lett. E rangsorban a 186 fővel a harmadik helyen végzett a Kodolányi János Főiskola. Alig előzte meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara (196). Az abszolút első pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola lett (558), ha a 2008-as eredményeket vettem alapul. Egy másik népszerű szakot, a "turizmus és vendéglátás" képzést kiválasztva a fenti szempontot alapul véve szintén a harmadik helyen végzett a Kodolányi János Főiskola (363). Előtte a udapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara végzett (493), a fölényes első pedig a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar lett (1497).

Mivel azonban mindenkit más szak és más szempont érdekel, így érdemes ellátogatni a honlapra. Azt azonban senki se felejtse el, hogy önmagában ezek a számok "semmit" nem jelentenek. Nekem sem azért pozitív a véleményem a Kodolányi János Főiskoláról, mert kommunikáció szakon a harmadik helyezett egy adott listában, hanem mert kellemesen, hasznosan és eredményesen teltek el az itteni éveim. De erről már a tavalyi felvételikor írtam, érdemes elolvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése