2009. január 31.

Australian Open 2009: 13. nap

A babona beigazolódott, és 2003, 2005 valamint 2007 után 2009-ben is Serena Williams nyert egyéniben a nők között az Australian Openen. Talán még maga Serena is meglepődött azon, hogy összesen 59 percre volt szüksége a sikerhez. Az első szettben esélye sem volt Dinara Safinának, a szett 6-0 eredményét látva már ekkor biztos volt a mérkőzés kimenetele. A második szettben kicsit szépíteni tudott az orosz, így itt "csak" 6-3-ra verte meg őt az amerikai. Ez a győzelem egyben azt is jelenti, hogy immár harmadszor lesz a világ legjobb női teniszezője Serena Williams.

Ugyancsak ma tartották a férfi páros döntőt, ahol az amerikai testvérpár legyőzte a Mahesh Bhupathi és Mark Knowles által alkotott duót. Az első szettet még elvesztette a Bob Bryan - Mike Bryan páros 2-6-ra, majd a második szett szorosan, 7-5-re az övék lett, az utolsó szettben pedig már kétség sem fért ahhoz, hogy ki lesz az idei bajnok, végül semmire, azaz 6-0-ra hozták a döntőszettet. Mahesh Bhupathi holnap vegyespárosban is érdekelt lesz a döntőben Sania Mirza oldalán. Ellenfelük Nathalie Dechy és Andy Ram alkotta páros lesz.

A holnapi nap csúcspontja a sokak által álomdöntőnek emlegetett Roger Federer - Rafael Nadal férfi egyes döntő lesz. Nekem azonban kicsit már kezd ez a "párosítás" unalmas lenni, és szívesebben nézem, amikor legalább egy új név is feltűnik mellettük (Murray, Djokovic, stb.). Ettől függetlenül érdemes délelőtt 9:30-tól az EuroSportra kapcsolni, ahol a korábbi és a jelenlegi világelső a harmadik borításon is találkozik egymással Grand Slam döntőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése