2008. december 30.

Tíz éves lesz az euró

Vasárnaptól vásárolhatók a jogszabályban engedélyezett szilveszteri tűzijátékok, ezeket 31-én 18 órától másnap 6 óráig szabad felhasználni. A megmaradt termékeket január 5-ig vissza kell vinni az eladónak, mert a tárolásuk is szabálysértésnek számít. További részletek ezzel kapcsolatban az Origo cikkében olvashatók. Ugyancsak az Origo gyűjtött össze néhány hasznos buliszoftvert szilveszterre. Az egész cikk - szerintem legjobb - mondata a következő: "A természet egyik törvénye, hogy minden alkoholt és szélessávot tartalmazó buli előbb-utóbb YouTube-os emlékidézéssé fajul."

Pár napon belül tízéves lesz az euró, a közös európai fizetőeszköz. Tíz esztendővel ezelőtt még csak számlapénzként funkcionált, az érméket és bankjegyeket 2002-ben vezették be. Ugyancsak az Origo volt az, aki a jeles nap alkalmából összefoglalta az euró eddigi karrierjét, mely itt olvasható el. Ki tudja, mire felnőtt korba lép, talán már mi is vele fizetünk a mostani forintjaink helyett. Mivel egy fizetőeszközt nem tudom, hogy miként illik, illetve lehet felköszönteni ilyen esetben, így az ekkor szokásos mondattól ezúttal eltekintenék.

Egy japán felmérés szerint azok a fiatalok, akik nem reggeliznek, hamarabb belevetik magukat a gyönyörökbe. A felmérés során 1500 embert kérdeztek meg, majd arra a következtetésre jutottak, hogy azok a fiatalok, akik első éveikben üres gyomorral mennek iskolába, átlagosan 17,5 évesen létesítik első szexuális kapcsolatukat, míg a rendesen reggeliző társaik átlagosan majdnem két évvel később, 19,4 évesen szerzik első szexuális tapasztalataikat. A hír folytatása a Velvet oldalán olvasható.

Zárásként mára még annyit, hogy senki se feledje, már csak a mai és a holnapi nap van vissza az évből. Vagyis, ha valaki nagyon meg szeretett volna tenni valamit ebben az évben, de még nem tette, akkor ideje sietnie. Hogy mennyire? Ebben segít ez a kis (vissza)számláló:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése