2008. december 14.

RoC2008: Loeb nyert

Sébastien Loeb nyerte a 2008-as Race of Champions egyéni versenyét. A francia ralis a döntőben nagyon szoros versenyen verte a Forma-1-ből idén visszavonult David Coulthardot. Loeb-nek egyébként ez már a harmadik egyéni győzelme ezen a versenyen.

A döntő első futamán Loeb kényelmes győzelmet aratott a Buggy-ban, de aztán Coulthard – ugyancsak nagy előnnyel – visszavágott a KTM X-Bow-val. A mindent eldöntő futamban ismét a Loebnek jobban fekvő Buggy volt a soron, de ezúttal csak minimális volt a fölénye: 0,321 másodperces előnnyel nyert és így az egyéni tornagyőzelem is az övé lett.

Az elmúlt évek egyéni nyertesei:
2008, London: Sébastien Loeb (Franciaország)
2007, London: Mattias Ekström (Svédország)
2006, Paris: Mattias Ekström (Svédország)

Németország megvédte bajnoki címét a Race of Champions Nemzetek Kupájában. A Michael Schumacherből és Sebastian Vettelből álló csapat a döntőben a Mattias Ekströmmel és Tom Kristensennel felálló Skandinávokat győzte le 2-1 arányban.

Előbb Schumacher lépett pályára Tom Kristensen ellen a RoC-Buggy-ban és egy nagyon szoros versenyben legyőzte a nyolcszoros Le Mans-i győztest. Ezután Vettel következett Ekström ellen a kétszemélyes KTM X-Bow-val – ezt a csatát a skandinávok nyerték, így következhetett a két győztes Schumacher és Ekström csatája a mindent eldöntő harmadik futamban az RX-150-Buggy volánjánál. Itt meggyőző fölénnyel nyert a hétszeres Forma-1-es világbajnok, aki ezzel nemcsak visszavágott a tavaly az egyéni döntőben Ekströmtől elszenvedett vereségért, de biztosította, hogy 2007 után ismét a németeké legyen a Nemzetek Kupája.

További részletek a Formula.hu oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése