2008. november 29.

Jonathan Gregory Brandis

Sajnos csak a hónapra emlékeztem pontosan, a napra nem, és a szakdolgozatírás közben lusta voltam utánanézni. Így ezúttal ez egy kicsit megkésett post lett, de majd legközelebb igyekszem előre feljegyezni a konkrét nap(ok)hoz kötődő bejegyzéseket, nehogy elfeledkezzek róluk. A mostani bejegyzésnek ugyanis valahol ott a november 12-i bejegyzés környékén, avagy inkább annak a helyén kellene lennie.

Jonathan Gregory Brandis 1976. április 13-án született Danburyben (Connecticut). Karrierjét gyerekmodellként kezdte, televíziós reklámokban szerepelt. Kezdetben olyan sorozatokban tűnt fel vendégszereplőként, mint a Gyilkos sorok, avagy a Bír-lak. Első főszerepét a Végtelen történet című film második részében kapta, majd feltűnt a Katicák, avagy hajrá, csajok! és A bajnok és a kölyök című filmekben. Legismertebb szerepe azonban Lucas Wolenczak, az ifjú számítógépes zseni karaktere a SeaQuest DSV - A mélység birodalma című sorozatból. Egy részig társíró is lett a sorozatban.

2003. november 11-én este 11:40 körül Jonathan Brandis egyik barátja értesítette a rendőrséget. A színész Los Angelesben, saját lakásában akasztotta fel magát. A Cedars-Sinai kórházba szállították súlyos sérülésekkel és másnap éjjel 2:45-kor halottnak nyilvánították. Brandis nem hagyott hátra búcsúlevelet. A vizsgálatok nem találtak drogot a vérében. Feltehetően depressziója vezetett először alkoholizmushoz, majd az öngyilkossághoz. Az ok, hogy a sikeres kezdet után nem kapott komolyabb szerepeket. Bár foglalkoztatták, de valószínűleg többet várt saját magától. Mindössze huszonhét éves volt.

1 megjegyzés:

  1. Hát igen, kár érte. Igaz minden ember ért kár, aki elmegy ebből a világból.

    VálaszTörlés