2008. szeptember 25.

Újra Reklámhét a Kodolányin

Közel egy hónapja, hogy utoljára írtam bármit a Kodolányi János Főiskolával kapcsolatban. Pedig azóta már több mint 1000 végzőstől vettek búcsút, illetve megnyitotta az új tanévet az immár nyolc minőségdíjjal rendelkező főiskola. Most ismételten elismerésekről esik szó, ezúttal négy oktatójuk vehette át 2008. szeptember 24-én a Parlamentben a főiskolai tanári kinevezését.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2008. szeptember 1-jei hatállyal Dr. Hoffmann Orsolya (Német Nyelv és Irodalom Tanszék), Dr. Ivicz Mihály Zsolt (Gazdálkodási és Menedzsment Tanszék), Dr. Mártonffy Máriusz Marcell (Német Nyelv és Irodalom Tanszék) és Dr. Wisinger István (Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) főiskolai docensek főiskolai tanárrá kinevezését hagyta jóvá. Az előterjesztéseket a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény alapján Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter terjesztette a miniszterelnök elé. Az elismerések újabb bizonyítékai a főiskolán folyó magas színvonalú munkának. (Forrás)
Egy mai eseményre is felhívnám a figyelmet, ez pedig a negyedik Reklámhét, melynek ingyenes programjait ma, azaz 2008. szeptember 25-én 13:00 órakor Győrffy Miklós, a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője nyitja meg. A hazai főiskolák közül egyedül a Kodolányi János Főiskola vállalkozott arra, hogy a reklámszakma legismertebb hazai képviselőit vendégül lássa.
A negyedik Reklámhét keretein belül többek között Simon Krisztián, a Marketing Media vezető szerkesztője, Kőszegi András, Sas István és Borsos Sándor, a Reklámzabálók főszervezője avatják be az érdeklődőket a reklámok világába a Kodolányi János Főiskolán.

A New Yorkból származó ötletet hazánkban a Magyar Reklámszövetség honosította meg azzal a szándékkal, hogy a szakma és a fogyasztók találkozzanak és megismerjék egymás igényeit. A Kodolányi - a főiskolák közül egyedüliként - a kommunikáció- és médiatudomány szak kapcsán idén is vállalkozott arra, hogy vendégül lássa a reklámszakma legismertebb hazai képviselőit.

Az idei Reklámhéten a reklámszakma értékeibe és a kulisszák mögé tekinthetnek be az érdeklődők. Simon Krisztián, a Marketing&Média magazin vezető szerkesztője előadásában arra keresi a választ, hogy milyen hatással voltak 2008 kiemelkedő sporteseményei - olimpia, foci EB - a reklámpiacra. Sas István pszichológus, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett reklámfilmrendező mostani prezentációjában azt kérdezi a résztvevőktől, hogy "neked bejönnek-e a király, sirály, kúl, zsír, állat és beteg reklámok". A médiaszakértő két évvel ezelőtt "A gerillamarketing a spájzban van!" című előadásával varázsolta el a hallgatóságot. A szakma jeles művelője húsz éve gyűjti a reklámokat és gyakran a Kodolányi Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének munkájába is bekapcsolódik, mint államvizsga-bizottsági tag.

A Reklámhét egyik küldetése, hogy a reklám területén elhelyezkedni kívánó fiatalok képet kapjanak a reklámpiaci lehetőségekről. Az ingyenesen látogatható programot szeptember 25-én 13 órakor Győrffy Miklós, a KJF Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője nyitja meg. (Forrás)
Zárásként egy kicsit távolabbi esemény, egész pontosan 2008. szeptember 30-án HEFOP zárókonferencia a Kodolányi János Főiskola Könyvtár olvasótermében, mely konferenciát Dr. h. c. Szabó Péter PhD., a főiskola rektora nyit meg. Részletes program az alábbiak szerint alakul:
A HEFOP (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program) -3.3.3-08/1.-2008-06-0014/1.0 jelű pályázat keretében megrendezésre került programsorozat zárókonferenciájára 2008. szeptember 30-án kerül sor.

Helyszín: Kodolányi János Főiskola, Könyvtár olvasóterem, Székesfehérvár, Szabadságharcos u. 59.

Program:
9.30-10.00 Regisztráció
10. 00- 10.05 Megnyitó, köszöntés: Dr. h. c. Szabó Péter PhD. rektor
10.05- 10.30 A bolognai folyamat hatása a hallgatókra, tanulás, mobilitás munkavállalás esélyegyenlőség
Bokodi Szabolcs Erasmus programkoordinátor Tempus Közalapítvány
10.30-11.00 Kutatás és Fejlesztés a felsőoktatásban
Dr. Fonyó Attila tudománypolitikai referens Oktatási és Kulturális Minisztérium
11.00-11.30 Kapcsolatépítés a felsőoktatásban
Dr. Bábosik István
11.30- 12.00 Szünet
12.00-13.30 Kerekasztal beszélgetés a főiskola vezetőinek részvételével
Téma: A belső továbbképzés fókuszcsoportjainak üzenetei
13.30-14.00 Szünet
14.00-14.45. A jó gyakorlat a jelenlegi felsőoktatási minőségfejlesztésben. Az új minőségprogramokban való részvétel lehetősége
Dr. Farkas Katalin főigazgató Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
14.45-15.00 Zárás
A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. (Forrás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése