2008. szeptember 1.

Boldog Születésnapot, KJFF!

A korábbi világelső svájci Roger Federer könnyedén jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe, amikor a torna hetedik napján három szettben leiskolázta cseh ellenfelét. A korábbi világelső mérkőzését Andy Roddick és Andreas Seppi követte az Arthur Ashe pályán. Az első két szett egyértelműen az amerikai győzelmével zárult, az olasz csak a harmadik játszmában tudta elvenni Roddick adogatását. Ez azonban végül kevésnek bizonyult, Andy Roddick visszavette az elvesztett adogatását, majd tie breakben megnyerte a szettet, és ezzel a mérkőzést is. Az éjszakai sávban játszott Djokovic. Az első szettet rövidítésben elvesztette, majd összeszedte magát, hozta a további szetteket, így végül négy szettben győzte le Marin Cilic-et.

Ma lép pályára az Arthur Ashe pályán Rafael Nadal. A második mérkőzés lesz az övé, és az amerikai Sam Querry ellen kell megküzdenie a továbbjutásért. Őt Venus Williams követi még a délutáni sávban, testvére, Serena pedig az esti sáv első mérkőzését játsza. A nap csúcspontja az Arthur Ashe pályán az este második mérkőzése lesz, amikor a brit Andy Murray és a svájci Stanislas Wawrinka játszik majd egymással.

Kapcsolódó eredmények:
Roger Federer (svájci, 2.) - Radek Stepanek (cseh, 28.)
6-3, 6-3, 6-2
Andy Roddick (amerikai, 8.) Andreas Seppi (olasz, 31.)
6-2, 7-5, 7-6(4)
Novak Djokovic (szerb, 3.) - Marin Cilic (horvát, 30.)
6-7(7), 7-5, 6-4, 7-6(0)

Zárásként egy kicsit más téma. Egyfelől ma csengettek be az iskolákban, másfelől a mai nap ünnepli fennállásának 2. évfordulóját a Kodolányi János Főiskola Fürstenfeldi Regionális Oktatási Központja. Remélem, hogy még sokszor megemlékezhetek az intézet születésnapjáról itt a blog hasábjain. Ha már szóba került a suli, akkor megemlíteném, hogy megújult a KJF Ügyfélszolgálat honlapja, mely szerintem egyételműen az előnyére változott. Még korábban megújult a Neptun kinézete is, amely szintén tetszik, bár néha furcsa, hogy olyan tárgyat is pirossal kihúz, mely egyébként teljesített. Igaz, erről a fórumban azt írták, hogy ne foglalkozzunk vele, ami megvan, az megvan színtől függetlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése