2008. augusztus 31.

Nehezen, de tovább jutott Murray

Egészen a jövőhét végéig kiemelt szerephez jut a TyBlogban a tenisz, hiszen most zajlik épp az US Open, ennek megfelelően a korábbi napokban már megszokottakhoz hasonlóan ezzel kezdeném a mai bejegyzésemet, egész pontosan a tegnapi nap eseményeivel, hiszen a mai nap még nem kezdődött el, a tegnapiról azonban még nem írtam semmit sem.

Két izgalmas mérkőzés is volt a tegnapi nap folyamán, ahol már úgy nézett ki, hogy az esélyesebbnek tartott versenyző búcsúzik a tornától, végül azonban az egyértelműen vesztes helyzetből sikerült fordítania. Ilyen mérkőzés volt a Stanislas Wawrinka - Flavio Cipolla találkozó, ahol két szoros küzdelemben elvesztett szett után úgy nézett ki, hogy az olasz elüti a pekingi olimpián párosban aranyérmet szerző svájcit. Végül két szettes hátrányból, köztük egy semmire nyert szettel (!) megfordította a mérkőzés végkimenetelét, így ismételten Andy Murray ellen játszhat, mely idén annyira nem is meglepő, de erről később.

Andy Murray ugyanis a másik teniszező, aki vesztesnek tűnő szituációból küzdötte tovább magát a következő körbe. Ellenfele az osztrák Jürgen Melzer volt, akinek csak a harmadik szettben tudta egyszer elvenni Murray az adogatását, amit később Melzer visszavett, így következhetett a rövidítés. Az első szett végi tie break még az osztrák sikerét hozta, itt azonban Murray fordítani tudott, így következhetett a negyedik szett. Ezt közel hasonló jó eredménnyel hozta, mint az imént említett Wawrinka, így ismételten egy döntő szett dönthetett a győztes kilétéről. Ez pedig a brit sikerével zárult, aki így végül egy izgalmas öt szettes mérkőzést követően került a következő körbe.

A legjobb tizenhat között tehát a brit Andy Murray és a svájci olimpiai aranyérmes Stanislas Wawrinka mérkőzik meg egymással, akik idén már több alkalommal is találkoztak egymással. Négyszer találkoztak ebben az évben, ebből háromszor Murray és csak egyszer nyert Wawrinka. Doha volt az első alkalom, ahol találkoztak 2008-ban, itt a döntőben játszottak egymással, 6-4, 4-6, 6-2-re a brit diadalmaskodott. Ezt követte Marseille, ahol 3-6, 7-6(5), 6-1-re ugyancsak Andy Murray nyert. A kivétel Rómában volt, itt ugyanis 6-2, 7-6(5)-os Wawrinka siker született. Majd Kanadában ismételten Murray nyert 6-2, 0-6, 6-4-re. Ezek alapján szerintem izgalmas mérkőzésnek nézünk majd elébe.

Nem feledkezhetünk meg az új világelső által elért eredményről sem, hiszen Nadal ugyancsak tegnap lépett pályára. Ő sokkalta egyértelműbb, három szettes győzelmet könyvelhetett el, folytatja tehát tovább menetelését. Röviden ennyit a férfiakról, nézzük meg kicsit a női eredményeket is. A papírformának megfelelően mindkét Williams testvér továbbjutott, némi érdekesség az eredményükkel kapcsolatban, hogy mindketten ugyanazon eredmény mellett jutottak tovább a következő fordulóba. Venus Bondarenko-t, Serena Sugiyama-t búcsúztatta az US Opentől. Ezenkívül lényegében itt mindenhol az előzetes várakozásoknak megfelelő eredmény született. Tovább tekintve a ma estére, a torna hetedik napjára: Az Arthur Ashe pályán Jelena Jankovic és Caroline Wozniacki kezd, őket a korábbi svájci világelső Roger Federer és Radek Stepanek követi, majd először nem az esti sávba beosztott Andy Roddick és Andreas Seppi. Ugyanitt az esti sávban kapott helyet Elena Dementieva és Na Li, valamint Marin Cilic és Novak Djokovic.

Kapcsolódó eredmények:
Férfi egyes
Andy Murray (brit, 6.) - Jurgen Melzer (osztrák)
6-7(5), 4-6, 7-6(5), 6-1, 6-3
Stanislas Wawrinka (svájci, 10.) - Flavio Cipolla (olasz)
5-7, 6-7(4), 6-4, 6-0, 6-4
Rafael Nadal (spanyol, 1.) - Viktor Troicki (szerb)
6-4, 6-3, 6-0

Női egyes
Venus Williams (amerikai, 7.) Alona Bondarenko (ukrán, 27.)
6-2, 6-1
Serena Williams (amerikai, 4.) - Ai Sugiyama (japán, 30.)
6-2, 6-1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése