2008. augusztus 23.

Sikerült a címvédés

A mai nap Budapestről jött látogatóba egy barátom, illetve emellett évfolyamtársam a Kodolányi János Főiskoláról. Mivel még nem ismerte Szekszárdot, így néhány pontját megmutattam neki. Tetszett neki a város, mely annak tükrében nem meglepő, hogy eddig akármennyi ismerősöm járt Szekszárdon, mindig hasonlóan kellemes emlékekkel hagyta el Szekszárd határait. Többek közt jártunk a kilátón, itt (is) készült pár kép, ezúttal az itt készültből választottam ki egyet.

Ezen kívül még Gunarasban voltam a héten, ahol ugyancsak készítettem pár fényképet. Végül a választásom egy érdekes nevű utcára esett. Illetve: Ezt a kijelentésemet akár egyből meg is cáfolhatnám, hiszen voltaképp minden üdülőhelyen igyekezhek hasonlóan kreatívak lenni. Tehát esetleg csak egy, az üdülőtelepüléseket elterjedt megnevezésekhez nem szokott szemnek - mint az enyém - lehetett furcsa mindez.

A mai nap leglényegesebb mondanivalóját pedig a legvégére hagytam. Sikerült a címvédés, aranyérmes a Kovács, Janics páros! Kovács Katalinnak egy órával az egyéni futamban elért, a várakozásokhoz képest csalódást keltő negyedik helye után kellett vízre szállni párosban. Vagyis gyorsan lehetett javítani, de volt esély arra is, hogy érezteti hatását a korábbi eredmény. A címvédő magyar páros remekül rajtolt, sikerült ellépni a nagy rivális német hajótól, amelyben Fanny Fischer és Nicole Reinhardt ült. Jól tartotta magát a lengyel és a francia egység is, de féltávnál több mint egy méter volt Janicsék előnye. Megpróbált hajrát indítani a német páros, de Kovácsék remekül verték vissza a támadást, és nagyobb tempóra kapcsolva növelték előnyüket. A magyarok sikerét a lengyelek sem tudták veszélyeztetni, és végül hét tizeddel előzték meg a riválist Janicsék, ezzel megvédték olimpiai bajnoki címüket. A harmadik helyen a francia egység végzett, a németek lemaradtak a dobogóról. Kovács és Janics egy közös vízbe csobbanással ünnepelte meg a sikert. A magyar párosnak Schmitt Pál, a MOB elnöke adta át az aranyérmeket. (Forrás: Inforadio.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése