2008. augusztus 10.

Hőségszünetet tarthatnak

Néhány órával azután, hogy megérkezett Pekingbe, Murray már egy könnyed edzőmeccset játszott öccsével, Jamie-vel. A britek teniszcsillaga, Andy Murray teljes önbizalommal várja az olimpiai játékok kezdetét, úgy érzi: élete legjobb formájában van.

Néhány órával azután, hogy megérkezett Pekingbe, Murray már egy könnyed edzőmeccset játszott öccsével, Jamie-vel - akivel egyébként párosban is játszani fog. Murray alig egy hete élete legnagyobb győzelmét aratta a Cincinatti Masters elnevezésű férfi tenisztornán, ahol a döntőben a világranglista harmadik helyezettjét, a szerb Novak Djokovicsot győzte le 7:6, 7:6-ra. Így nem is csoda, hogy hatalmas önbizalommal várja az ötkarikás játékok kezdetét.

"Magabiztosnak érzem magam. Életem legjobb formájában vagyok, de nagyon nehéz lesz itt nyerni" - mondta a brit klasszis. "A körülmények sem a legideálisabbak, ráadásul egyesben és párosban is elindulok" - magyarázta a világranglista hatodik helyezettje.

Hőségszünetet tarthatnak a játékosok a pekingi olimpiai tenisztornán, ha a kínai fővárosban egyébként megszokott magas hőmérséklet és páratartalom folytatódik - jelentette be szombaton Francesco Ricci Bitti, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elnöke.

A 35 Celsius fok feletti hőmérséklet és a vele párosuló, fullasztó, 90 százalékos páratartalom több versenyzőnek is nehézséget jelentett az edzéseken.

"Testületünknek jogában áll meghozni bizonyos intézkedéseket, ha a körülmények elviselhetetlenné válnak. A feltételek most nem a legjobbak, de versenyzőink nagyon erősek. A legfontosabb az ő egészségük, ami szerintünk jelenleg nincs veszélyben, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) minden sportágban megenged bizonyos rugalmasságot" - mondta Ricci Bitti.

A női profi teniszezők szervezete (WTA) már 1992-ben elfogadott egy szabályt arra vonatozóan, hogy a versenyzők szélsőséges időjárási körülmények között hőségszünetet tarthatnak, férfiak hasonló szervezete (ATP) azonban még nem.

Ivo Karlovic és Ivan Ljubicic is sérülés miatt lemondta a szereplését a pekingi ötkarikás játékokon. A horvátok harmadik klasszis férfi teniszezője, Mario Ancic már egy hónapja visszalépett. Elsőként Mario Ancic (25. a világranglistán) mondta le a szereplését, majd a napokban Ivo Karlovic (14.) és Ivan Ljubicic (51.) is jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot Pekingben.

A 14. helyen kiemelt Karlovic helyett a kínai Jü Vin-jüan (Yu Winyuan) került a 64-es főtáblára, míg a négy éve Mario Anciccsal párosban bronzérmes Ljubicic helyett a világranglistán 1025. bahamai Devin Mullings ragadhat ütőt.

Utóbbi azért kap lehetőséget, mert egy nappal az 1. forduló rajtja előtt a nemzetközi szövetségnek (ITF) már nem volt ideje a tartalékok közül meghívni valakit, míg Mullings párosban kvalifikálta magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése