2008. július 16.

ModeCom AZA

Megérkezett az átfogó felújítás korszakába az itthoni asztali számítógépem. Mindebből a számítógépházat emelném ezúttal ki, ugyanis a korábbi egyhangú házat egy modern arculatot tükröző, az előlapján LCD kijelzővel ellátott modell váltotta fel. A szokásosnak nevezhető előlapi csatlakozók (mint pl. usb port) a gép oldalán kaptak helyet. (A beillesztett kép pont abból a szögből készült, hogy észrevehető legyen). Amikor megrendeltem ezt a házat, akkor még úgy gondolták a számítástechnikai szaküzletben, hogy felesleges pénzkidobás a házra költeni, hiszen nem azt nézem, hanem a monitort. Nos, amikor megérkezett a ház, összeszerelte a gépet, akkor ő is meggondolta magát, és szerinte is érdemes azt a némi felárat kifizetni erre a házra, amennyivel többe került egy "hagyományos" számítógépes háznál.

Ismét jó hírrel szolgálhatok az Odaát és Szívek Szállodája rajongóknak, itt a friss hogyvolt adag. Kezdjük először a Supernatural sorozattal: "Éjjel van a Missouri állambeli Girardeau Fok nevű városkában. Autó jön, a vezető egy (hogy polkorrektek legyünk) afro-amerikai férfi. Nyomában egy hatalmas terepjáró, és ahogy közeledik a rádió zizegni kezd, lámpa villódzik. Azt hiszem már mind tudjuk, hogy vajon mit jelenthet. Párszor neki is megy hátulról a kocsinak, majd végül eltűnik, és rádió is működni kezd. De mikor már az autó vezetője azt hinné, hogy nyugalom van, hirtelen szembe találja magát a furgonnal, ami addig üldözi, míg le nem szorítja az útról. Tesók egy benzinkútnál agyalnak merre menjenek. Sam Pennsylvania felé menne, de Dean telefont kap egy régi baráttól, és bizony oda rohanni kell. Útközben kiderül, hogy ez a régi barát egy Cassie nevű lány, akivel Dean egy pár hétig együtt járt. Öcsinek leesik az álla, bátyó nem csak egy éjszakáig bírja egy nő mellett? Sőt olyan szintű lecseszést is végighallgathatunk Sam szájából, amire még Dean is csak mély hallgatással reagál. Értem a felháborodást, Sam másfél évig titkolózott Jess előtt, nem mondta el, hogy mivel foglalkozik a család, Dean meg pár hét után kikotyogja. (...)" Teljes terjedelmében itt olvasható el a hogyvolt.

Most pedig térjünk át a Gilmore Girls sorozatra: "(...) Közben Rory és Dean újra összekeverednek, egész konkrétan úgy, hogy Lorelai Deannel küldet egy könyvespolcot Rorynak a Yale-re. Itt kiderül, hogy Dean egyre többet dolgozik, hogy meglegyen a sorház, amit Lindsey áhít, de ez azzal a kellemetlenséggel jár, hogy Deannek átmenetileg ott kellett hagynia a sulit. Rory szerint ez épületes baromság, és nem szégyell hangot is adni a véleményének, aminek összeveszés lesz a vége. Később Rory Lane-nel tárgyalja ki a boltban, hogy mennyire dühös Lindsey-re, mert hogy lehet valaki ilyen önző, hogy hagyja az annál többre hivatott férjét félbehagyni a főiskolát valami szaros sorház miatt, amit nyilvánvalóan egy Rolls Royce követ majd a kívánságlistán. És különben is, ő miért nem tud dolgozni, mégis mit csinál egész nap? Hát pl. hallgatja, amint a férje exbarátnője elmondja mindenféle önző ribancnak, ugyanis éppen itt vásárolgat a pult túloldalán, és minden egyes szót hall. Jáj. Ezek után Dean jelenti Rorynak, hogy Lindsey nyomatékosan felszólította, hogy ne találkozzanak és ne is beszéljenek többet, de ezzel pont az ellenkezőjét éri el, ugyanis Dean-nek esze ágában nincs kizárni Roryt az életéből és vice versa. Na, most kezdhet aggódni Lindsey, ha eddig nem tette volna. (...)" A teljes hogyvolt itt olvasható el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése