2008. június 27.

Pannon Borrégió TOP 25

A Pannon Borrégió négy borvidéke (Pécs, Tolna, Szekszárd és Villány) és meghívott vendégként a Dél-Balaton, azaz Balatonboglár borászatai és borai vettek részt az idén első ízben meghirdetett TOP 25 megmérettetésen. A legjobbak közé 11 szekszárdi, 5 villányi, 4 pécsi, 3 balatonboglári és 2 tolnai bor került be. A díjazottakat a nagyközönség is megkóstolhatta a pécsi Sétatéren található Cella Septichorában megrendezett borbemutatón. A pécsi, szekszárdi, tolnai, villányi és balatonboglári borvidékek legjobb palackos borait rangos, tizenöt tagú szakmai zsűri választotta ki június 16-án a PTE Hunyor Vendégházban megrendezett bírálaton, többek között Romsics László, Árvay János, Kántor Endre, Mikes Márk vagy Vesztergombi Ferenc részvételével. Teljes terjedelmében itt olvasható a sajtóközlemény.

A legjobbak közé került szekszárdi borok listája ábécé-sorrendben:
Aranyfürt Mg. Szövetkezet Szekszárdi Kadarka 2007, vörös, Szekszárd
Aranyfürt Mg. Szövetkezet Szekszárdi Cabernet franc 2003, vörös, Szekszárd
Dúzsi Tamás Szekszárdi Görögszó cuvée 2004, vörös, Szekszárd
Dúzsi Tamás Szekszárdi Kékfrankos rose 2007, rozé, Szekszárd
Hilltop Neszmély Zrt. Szekszárdi Chardonnay 2007, fehér, Szekszárd
Prantner Ferenc Szekszárdi Kékfrankos 2006, vörös, Szekszárd
Szekszárd Zrt. Domain Gróf Zichy Szekszárdi Bikavér 2006, vörös, Szekszárd
Szent Gaál Borászati Zrt. Szekszárdi Passionata 2006, vörös, Szekszárd
Szent Gaál Borászati Zrt. Szekszárdi Obsessio 2006, vörös, Szekszárd
Takler Pince Kft. Szekszárdi Kékfrankos Reserve 2006, vörös, Szekszárd
Takler Pince Kft. Szekszárdi Bikavér Reserve 2006, vörös, Szekszárd

Megérkezett a heti Odaát hogyvolt adag, egy kis ajánló belőle: "(...) Dean megérkezik Burkitsville-be, és azon vacillál felhívja-e öcsit, végül úgy dönt mégsem. Találkozik az angyali mosolyú Scotty-val, aki a kis kávézó tulajdonosa. És Scotty ismeri a Led Zeppelint, mert amikor Dean John Bonhamként mutatkozik be, rávilágít, hogy az bizony a Led Zep dobosa. Azonban Scotty semmit nem tud az eltűnt párokról, legalábbis ezt mondja, én nem hiszek neki. Sammy pedig az esős országúton bóklászik, ahol belefut egy szöszikébe. Dean már a helyi barkácsboltban érdeklődik, ami azé a házaspáré, akik az epizód elején olyan kedvesen búcsúztatták a fiatal párt. Érdekes, hogy nem emlékeznek a tetovált karú fiúra, csak az unokahúguk Emily. Persze ez már az ő emlékezetüket is felfrissíti. Gyanús ez. Dean is eligazítást kér az autópálya felé, és útközben ki is akad az EMF nem is kicsit. El is indul abba a gyümölcsöskertbe, és bele is fut a madárijesztőbe, ami nappal még rondább. És ott van a karján a tetoválás. Több mint furcsa. (...)" Teljes terjedelmében itt olvasható.

A friss Szívek Szállodája adag is megérkezett: "(...) A ’Ted Koppel’s Big Night Out’ című részben sor kerül az év sporteseményére, a Yale-Harvard meccsre. Richard teljes izgalomban, de Rory sem menekül, sőt, akkor már Lorelai sem, és ez a sport iránt tökéletesen immunis Gilmore lányoknak komoly megpróbáltatás. Először is ez nem csak egy sima meccs, hanem egész napos esemény, és így a napot Emilyvel és Richarddal kell tölteni, tiszta szerencse, hogy a szülők hozták a vidám flaskát is. Emily és Richard tetőtől talpig Yale cuccba öltözve, és tökéletesen egyforma füligvigyorral érkezik, de a legütősebb kiegészítő kétségkívül Emily „Harvard go to HELL” -feliratú jelvénye. (...)" A teljes hogyvolt itt olvasható el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése