2008. május 30.

A tökéletes alkalmazott

Ismét picit elmaradtam a hogyvoltok belinkelése terén, azonban igyekszem behozni a lemaradást. Elkészült a Szívek szállodája 3. évad 8-12 részeinek leírása, teljes terjedelmében itt olvasható, az ajánló belőle pedig itt: "(...) A téli karneválra Rory elég érdekes társaságban érkezik: Jess-szel, Deannel és Dean kishúgával. Ez úgy történt, hogy amikor Dean megtudta, hogy Jess nem megy a karneválra, kapva kapott az alkalmon, de akkor már nyilván Jesst sem lehetett visszatartani, a cserfes húg pedig azért kell, hogy tökéletes legyen a burleskbe kívánkozó felállás. A kiscsaj rekordidő alatt az őrületbe kergeti Jesst, ugyanis be nem áll a szája, és a témaválasztásai is mind telitalálatok, „mitől áll ilyen hülyén a hajad?”, és hasonlók. Esküszöm, akkor se csinálná jobban, ha Dean betanította volna. Mielőtt azonban még Jess legyömöszölne egy plüssmacit a torkán (tagadhatatlanul erős a kísértés), Dean más vágányra tereli a beszélgetést egy alkalmas pillanatban, amikor sem Rory, sem cserfes hugica nincsenek jelen. Lényegében közli Jess-szel, hogy ezt a meccset ő még nem tekinti lefutottnak, és már el is kezdődött a második félidő, úgyhogy további jó szórakozást. Rory ebből mit sem vesz észre, ő nagyon örül, hogy a két srác kibírt egy estét úgy, hogy mindegyiknek ugyanannyi szeme volt az este végén, mint a kezdetén, Lorelai pedig örül, hogy Rorynak sikerült megőriznie gyermeki naivitását. (...)"

Az Odaát 1. évad 7. rész hogyvoltja is elkészült. Rövid ajánló belőle: "(...) Mostmár a kampó után kutatnak, mert úgy gondolják, hogy ahhoz kötődik a prédikátor szelleme. Megint könyvtár, ahol kiderül, hogy beolvasztották a kampót, hát ettől kedvenc testvérkéink nem lettek boldogok. Nem baj, mennek a templomba körülnézni. Jól befűtenek a fiúk, és a tűzre vetnek minden ezüstnek látszó tárgyat. Aztán megtalálják Lorit imádkozni a templomban, szegény magát hibáztatja az egész miatt, és most Sam kutyus szemei sem tudják megnyugtatni. És ekkor szép lassan körvonalazódik a Kampós alakja. Sam karját kapásból felnyársalja, de mielőtt még komoly baj lenne, szokás szerint megérkezik Dean az utolsó pillanatban, és durr belelő a szellembe. És most veszik észre, hogy a lány nyakában ezüstlánc fityeg. Hát persze! Ezért van a lány nyomában, ezért gyilkol le mindenkit a szellem, aki iránt Lori haragot érez. Dean el, láncot égetni, és pontosan akkor olvad el a medál, amikor a Kampós már lecsapna öcsire és a lányra. Megbocsátjuk, hogy mindig ez a sablon, mert nagyon látványos. (...)" Teljes terjedelmében itt olvasható el.

Végezetül egy érdekes hír: Tökéletes megoldást talált az utasok visszacsalogatására egy japán vasúti társaság: egy macskát alkalmaznak. Tama olyan jól végzi a dolgát, hogy a minap már elő is léptették "állomásfőnöknek". A 9 éves Tamának nincs túl nehéz dolga, mindössze annyi, hogy elviselje a fekete vasutas sapkát a fején, és azt, hogy az utasok vele együtt fényképeztessék magukat a nyugat-japán Kisi vasútállomásán. Az egyébként nem csoda, hogy éppen Tamát alkalmazták erre a fontos feladatra, Japánban ugyanis szerencsét hozó állatnak tartják a macskát. A cirmos olyan népszerű, hogy jól fogynak a képével díszített levelezőlapok, radírok, noteszek és kitűzők is. A hír teljes terjedelmében az inforadio.hu oldalon olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése