2008. március 28.

Odaát szezonfinálé!

Ne feledje senki! Ma este 23:25-től az RTL Klubbon az Odaát második évadjának befejező (huszonkettedik, vagyis a kétrészes szezonfinálé második fele) része lesz látható! Tegnap már írtam a port.hu ajánlóját, oldalt pedig látható a Wikipedia ismertetője a részt illetően, múlt héten pedig belinkeltem az epizód eredeti promóját, ami a cw-n volt látható. Sajnos én ezúttal - sem - tudom élőben követni a részt, mert Ausztriában vagyok. Aki otthon van, és nézi - remélem minnél többen -, nekik jó szórakozást kívánok hozzá.

Budapesten is lesz "Föld Órája" klímavédő akció. Aki csatlakozni szeretne a világméretű kezdeményezéshez, mindössze annyit kell tennie, hogy március 29-én este 20 órától hatvan percre kikapcsolja otthoni fényforrásait. A főváros díszkivilágítása is szünetel erre az időszakra. A Természetvédelmi Világalap (WWF) klímavédő akciójának részeként úgy döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy március 29-én este 20 órától hatvan percen keresztül lekapcsolja a fővárosi díszkivilágítást, ezzel szimbolizálva az energiatakarékosság fontosságát. Tavaly márciusban tartották az első "A Föld Órája" elnevezésű klímavédő akciót a WWF szervezésében. Ennek keretében az ausztráliai Sydney borult sötétbe, amikor a lakók, a helyi önkormányzat és az üzletek kikapcsolták egy órára a világítást és a televíziót a globális felmelegedés elleni harc jegyében. Az akció sikeresnek bizonyult, és a szervező úgy döntött, hogy idén az egész világra kiterjeszti. További részletek itt olvashatók.

Vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hajnali kettőkor három órára igazítják előre. Az október 26-áig tartó nyári időszámítás miatt a MÁV menetrendjét nem kell módosítani. Két nemzetközi vonatot érint az időszámítás-változás: a Dacia és a Beograd expressz mindkét járata várhatóan egyórás késéssel közlekedik majd - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. A kettő és három óra közötti személyvonatokat a vonatindító állomásokról csak az óraigazítás megtörténte után, vagyis hajnali három órakor indítják el. További információk a Privátbankár-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése