2008. február 15.

Felvételi jelentkezési határidő!

Még decemberben januárban voltam Székesfehérváron, aláiratni a témavázlatot, és leadni a tanszéken. Ekkor elmentünk a fehérvári "gazdaságos áruházba". Nem ami a központban van, hanem ott kint, a szélén. Ott találkoztam a jobb oldalt látható felirattal. Hát igen, nem véletlenül van ilyen autóm :) Mellesleg ugyancsak ehhez a naphoz és helyhez köthető, hogy egy karambolt is láttam. A parkolóban egy Opel oldalába belement egy Wartburg. Ez utóbbival egy idősebb férfi volt, akinek feltehetően első körben az Opel nem tűnt fel (hisz annak volt elsőbbsége, mégis nekiment), majd maga a koccanás ténye, hisz szeretett volna elmenni. Nem hinném, hogy meglépni akart, hisz jó néhányszor előre sétált, tanácstalanul nézte az autókat, majd vissza. (Khm... örült volna, ha még tud sétálni) Hát ez van, csupa izgalom, de legalább nem a Stratust vette célba.

Időnként meg szoktuk nézni a lap statisztikáit, hogy végül a keresőkbe beütött szavakon jól kiröhögjük magunkat. Ez mostanában kicsit háttérbe szorult, de íme lássuk, mit írtak eddig, 2008-ban be a keresőkbe, aminek eredményeként a TyBlog oldalaira jutottak. Elárulok annyit, hogy csak ebből 5380 találat volt, amely 1236 különböző kifejezést takar.

Talán természetes, hogy így év elején sokan keresnek a horoszkóp és 2008 szavakra, és ezek tetszőleges kombinációira. Esetünkben is ebben az időszakban ezek domináltak. Több találatot eredményezett az A.Coline Kft., illetve immár új nevükön, a Cirma Hungary Kft. is. Ennél talán érdekesebb, és rendszeresen visszatérő kifejezés (ezen anno 1x már mulathattunk egy sort) a "szekszárdi szexpartner". Vannak Markus Becker rajongók is szép számmal, ezt mutatják az alábbi kifejezések: "die fliege war nicht dumm sie machte sum sum sum", "und hat mit seinem schwanz die fliege", "doch die fliege war nicht dumm sie machte sum sum sum", "da hat das rote pferd sich", "da hat das blaue pferd sich einfach umgekehrt" (blaue??? színvaknak tetszik lenni??). Másokat egy jó kis fősulis pletyi érdekelheti talán, erre utalhat a "kodolányi botrány" kifejezés. (Tudtommal ilyen nincs is a blogon, akkor hogy jutottak el hozzám??) Ennek ellentmondó keresési kifejezés a "legjobb főiskola" - erről legalább tényleg volt is szó, bár többeknek talán enélkül is egyértelmű lett volna a válasz :))

Néhányan meg szerették volna tudni, mennyit is ihatnak még: "megengedett alkoholszint btk". És természetesen kedvenc sorozatomra vonatkozó kifejezésre is megjelent már a TyBlog találatként: "odaát dvd", "odaát könyv", "odaát rossz vér", "odaát sorozat siker", És ami ugyancsak nem hiányozhat: "stratus". Melinda, ez nem te voltál: "nissan micra javitási kézikönyv"? :))

Hogy egy kicsit a 2007-es évre is visszatekintsünk: Ekkor az egyik slágertéma az ASUS P535 PDA volt, ennek rengeteg féle keresőkifejezés-összetétele volt, ami alapján a TyBlog oldalaira jutottak a látogatók. De már azért év végén itt is megjelent a horoszkóp 2008, mint kedvelt kifejezés. Természetesen volt ekkor is "Chrysler Stratus", számos Kodolányis kifejezés (mint a mostani évben is). Legsikeresebb tanára a főiskolának (aki a blogban is szerepel) Sepsei Mihály volt. Az ő nevének köszönhet a TyBlog számos látogatót. Vajon mi lehet a tanárúr sikerének a titka? Igazi komoly kifejezéseket is találhatunk a listában, mint: "good will hunting pszichológiai problémák a filmben". Nem csak a szekszárdiak vágynak bizonyos dolgokra: "40 év és 70 év közöti hölgyek sexpartnert keresnek". Miért találja meg a szexpartner szóra ennyiszer a TyBlogot a Google??

Azt se felejtsük el, hogy ha megnézzük a megújult KJFF Honlap statisztikáit, akkor a "házilinkelés" után a legtöbb referral a TyBlog-ról származik. Ezért jár extra pont a közéleti ösztöndíjnál? Jut eszembe, ahhoz majd hamarosan ismételten kérnék néhány aláírást, hogy majd végül jól elbírálhassák a pályázatomat.

Végezetül egy kis emlékeztető: Ma van a felvételi jelentkezés határideje. Ne felejtse el senki jó sokszor (az se baj, ha első helyen) megjelölni a Kodolányi János Főiskola képzéseit. Hogy miért? Például ezért. Hisz ki ne szeretne az ország legjobb főiskoláján tanulni?? És ugye a Fürstenfeldi Regionális Oktatási Központról se feledkezzünk meg. Akiket ez a két érv, illetve a linkelt honlap sem győz meg, az menthetetlen. Később már kár (lesz) bánkódni, hogy miért nem jelentkeztél a KJF-re. Bár legalább én majd némi gúnyos mosollyal az arcomon mondhatom, hogy: "Én megmondtam..." (Hiszen én tényleg megmondtam.)

1 megjegyzés:

  1. Azt azért sajnálom, hogy a KJF marketingese nem látott potenciális reklámfelületet a TyBlog-ban. Hiszen ha készült (volna) méretre szabott logo például a felvis laphoz, akkor itt jobb oldalt akár meg is jelenhetett volna. Akciósan megszámítottam volna vendégéjszakákért cserébe :)) Később majd cserekereskedelemben a megmaradt éjszakákat becseréltem volna valamelyik elmaradt tantárgyam pótlására :) Mondjuk egy lexikológiáért vagy irodalom szigorlatért nem is lett volna rossz biznisz. Bár lehet azoknak túl magas az árfolyamuk.

    No, azt hiszem késő van már, így kár lenne több butaságot összehordani itt. Ellenben ahhoz - még - nincs késő, hogy a jelentkezési lapra egy KJF szakot is odabiggyesszünk, ha valaki még nem tette volna meg.

    Üdv,
    TyBoR

    VálaszTörlés