2008. január 26.

Máris hiány van az Asus Eee Pc-ből?

Hivatalosan tegnapelőtt indult az olcsó számítógép árusítása Németországban és Ausztriában. A kereskedők szerint a meglévő készletet pillanatok alatt el fogják kapkodni a vásárlók.

Alighanem magát a vállalatot is meglepte, hogy - különösen a Linuxot használók táborában - ekkora az érdeklődés a termék iránt. Erre utal, hogy az Asus illetékesei közölték, jó, hogy ha a megrendelések tíz százalékát ki tudják elégíteni. "Németországba és Ausztriába összesen néhány tízezer készüléket szállítottunk, de az már most látszik, hogy akár több százezer Eee PC-t is eladhattunk volna. Meglepődtünk az óriási érdeklődésen, ami valósággal elsodort bennünket" - jelentette ki Oliver Baerz, az Asus notebook és mobil készülékeinek értékesítéséért felelős igazgatója.

Elsősorban a laptoptulajdonosok és a Linuxot használók vetettek szemet az olcsó számítógépre. Az első Eee PC-ket a nagy áruházláncok (Saturn, Media Markt, Cosmos, Haas stb.), valamint az Asus partnerei (például az Ecotech) kapják meg. Mivel a következő szállítmány csak 14 nap múlva érkezik, így a vásárlókat mindenképpen türelemre intették a kereskedők. Ausztriában a 4G nevű változat lesz kapható, amely 4 gigabájt Flash-memóriával és 7 colos monitorral büszkélkedhet. "Jelenleg is keressük azokat a partnereinket, akiknek a segítségével képesek leszünk kielégíteni a megrendeléseket" - tette hozzá Oliver Baerz.

Azt Holger Schmidt, a vállalat szóvivője is megerősítette, hogy kaphatók lesznek a Windows operációs rendszer futtatására képes változatok, azonban azt nem árulta el, hogy ezekre Windows XP vagy Vista kerül-e majd. Németországon és Ausztrián kívül Franciaországban és Olaszországban is megkezdik az Eee PC-k árusítását. Franciaországban az SFR mobil szolgáltató ezer készüléket UMTS-modemmel egészített ki. Baerz szerint hasonló csomagok megjelenhetnek Ausztriában is, mivel már folynak a tárgyalások számos osztrák mobil szolgáltatóval.

Az Asus az Eee PC-t tavaly október közepén mutatta be és azt már az első tesztek bebizonyították, hogy számítógép megéri az árát. Ugyan már tavaly november végén az Asus bejelentette, hogy 5 millió olcsó készüléket akar legyártani, ez a most ismertetett gyártóhiány miatt könnyen meghiúsulhat. Az Eee PC mindenesetre a vártnál jobban terjed, így az eszköz könnyen slágertermékké válhat.

(Forrás: SG.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése