2008. január 31.

Hétvégén beköltözés

Mielőtt ismételten elfelejtkeznék megemlíteni a blogban, így gyorsan ezzel is kezdenék. Gratulálok mindenkinek, akik most államvizsgáztak, és sikeresen abszolválták ezt az akadályt is. Külön kiemelném "Heimleiter II."-ként is ismert Ferinket, aki így most már következő félévben gond nélkül elmehet helyettem irodalom szigorlatra. Így legalább végre valódi esélyekkel indulhatok neki a vizsgának.

Lesz idén is svájci tanulmányút! Én már jelentkeztem is. A Neptun üzenetből kiderül, hogy a változatosság jegyében idén nem kisbuszokkal, hanem vonattal lesz lebonyolítva az út. Valamint, hogy még nem tudni, hogy nyújt-e támogatást (anyagit) hozzá a főiskola. Miután a levélben az "idén is" szó szerepel, ebből arra következtetek, hogy eddig járt. Tehát az esélyegyenlőség jegyében bízom benne, hogy idén is megkapjuk. Még a végén smucignak nézne ki a fősuli :)

Achtung! Achtung! Hétvégén érkezik az új csoport Fürstenfeldbe! És ha már érkezik az új csoport, akkor természetesen a TyBlog teljes szerkesztőségének (igen, mind az 1 fő :)) jelen kell lennie. Mondhatni: ott kell lennünk a történések epicentrumában. Hiszen a hírnév kötelez :) Jut eszembe: Aki szeretne kijönni FF-be/onnan hazajönni, az bátran csatlakozhat. Amolyan telekocsis felhívás, vagy mifene. (Sikeres államvizsgázóknak és irodalomszigorlaton megbukottaknak most diszkont áron :)) A többieknek meg Bármi Áron.

Természetesen ha már ott kint leszek, akkor igyekszem sok szép hasznos és teljesen haszontalan információt összegyűjteni, hogy legyen mivel kitölteni ezt a hasábot itt. Például igyekszem kideríteni, hogy mely tanárok érkezése várható Fürstenfeldbe. Azt már szomorúan konstatáltam, hogy Tóth tanárúr csak túra kapcsán látogat ki hozzánk. Amit biztosra vehetünk, hogy Majorosi tanárnő jön, hiszen meglett az elégséges létszám az alkalmazott nyelvészeti projektek című tárgyhoz. Ezen kívül még biztos, hogy hétvégén Kovács tanárúr (illetve gondolom most inkább intézetigazgatói státuszában) is kilátogat.

A szombati beköltözőknek estére programajánló: Esti séta a belvárosban, majd a helyi sörfőzde (igen, még mindig a FürstenBräu) kínálatával ismerkedés, hozzá: a sörfőzde konyhájának kipróbálása. Emellett a Großes Helles/Dunkles/Weizen után járó koronák gyűjtése az ötletgazdának, vagyis nekem. Három korona után az illető kap egy hetes hozzáférést a kollégiumi internethez :) Aki egy hónapig nem gyűjt (nekem) koronát, azt pedig végleg kitiltjuk. Én ezt a pontot javasolnám bevenni a kollégiumi szerződésbe, vagy az annak szerves részét képező kollégiumi házirendbe. :)

1 megjegyzés:

  1. Sajnos nem lehettem jelen a tavaszi szemeszter első kollégiumi gyűlésén. De hamarosan ismét leszek Fürstenfeldben, ha csak egy kis túrára vagy bográcsozásra, de leszek.

    VálaszTörlés