2007. december 29.

Federer a kontinens legjobbja

Az európai hírügynökségek ötvenedik alkalommal választották meg a kontinens legjobb sportolóját, aki az elmúlt három évhez hasonlóan idén is a svájci teniszklasszis, Roger Federer lett.

A svájci teniszező mögött a női világranglista vezetője, a belga Justine Henin lett a második, míg a Forma-1 világbajnoka, a finn Kimi Räikkönen lett a harmadik. A voksoláson ezúttal 18 európai hírügynökség vett részt, köztük a Magyar Távirati Iroda (MTI) is.

A legjobbnak választott Roger Federer 77 mérkőzéséből 68-at győzelemmel abszolvált, ennek nyomán nyolc tornagyőzelmet aratott 2007-ben. Második egymást követő évben mind a négy Grand Slam-versenyen döntőt játszhatott, s nem mellékesen: az Australian Opent, a wimbledoni bajnokságot, valamint a US Opent meg is nyerte, továbbá az év végén megvédte címét a Mesterek Kupáján Sanghajban.

Nem mindennapi teljesítményével – 2004. február 2. óta - magabiztosan vezeti a férfi világranglistát, ráadásul a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) a sportág világbajnokának is megválasztotta.

A szavazás végeredménye:
1. Roger Federer (svájci, tenisz) 169 pont
2. Justine Henin (belga, tenisz) 104
3. Kimi Räikkönen (finn, Forma-1) 103
4. Anja Pärson (svéd, alpesi sí) 60
5. Aksel Lund Svindal (norvég, alpesi sí) 48
6. Blanka Vlasic (horvát, atléta) 46
7. Laure Manaudou (francia, úszás) 41
8. Sebastien Loeb (francia, rali) 38
9. Jelena Iszinbajeva (orosz, atlétika) 36
10. Ole Einar Björndalen (norvég, sílövészet) 25

(Forrás: FigyelőNet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése