2007. november 25.

Lövöldözés Szekszárdon

Lövöldözés árán, kommandósok segítségével sikerült elfogni négy drogterjesztőt a Tolna és a Somogy megyei felderítő osztály munkatársainak egy csütörtök esti akció során Szekszárdon - árulta el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A paksi Neutron bevetési alegység is tevékeny részese volt annak a szakmailag igen magas színvonalú rajtaütésnek, amely egyben üzenet a bűnözőknek is - jelentette ki Soczó László dandártábornok, rendőrfőkapitány, miután átadta az Orlandóban megrendezett kommandós világbajnokságon 12. helyezést elért csapat tagjainak a jutalmat.

A rendőrség tájékoztatása szerint előzetes adatok alapján két megye felderítőinek együttműködésével készültek csütörtök este elfogni azt a két Somogy és két Tolna megyei fiatalt, akiknek személye korábbról már ismert volt a rendőrök előtt. A rajtaütésben a Neutron bevetési alegység munkatársai életveszélyes helyzetbe kerültek, amikor a két autóval érkező gyanúsítottakat megpróbálták kiemelni a gépkocsikból, azok ugyanis gyors hátramenetben elsodorták az intézkedő rendőröket. Ekkor került sor a lövöldözésre, előbb két figyelmeztető, majd tíz célzott lövést adtak le a menekülő kocsikra, amellyel végül sikerült megállítani és elfogni a bűnözőket. A kocsikban, majd később a házkutatások során nagy mennyiségű kábítószert is lefoglalt a rendőrség.

Az őrizetbe vett három fiatalembert és egy nőt hivatalos személy elleni erőszakkal, és kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják, a Tolna Megyei Főügyészség indítványára pénteken a Szekszárdi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket, a védők fellebbezéssel éltek.

(Forrás: MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése