2007. szeptember 17.

Räikkönen ferraris színekben is nyerő

2004 és 2005 után ismételni tudott Kimi Räikkönen és megszerezte a 44 körös Belga Nagydíj győztes trófeáját a Spa-Francorchamps-i pályán. A második helyen a finn pilóta ferraris csapattársa, Felipe Massa ért célba, így a maranellói csapat kettős győzelmet ünnepelhet.

A Ferrarinak ez a hétvége abszolút elégedettséget nyújt, hiszen amellett, hogy a Motorsport Világtanács döntése értelmében már biztosan konstruktőri világbajnoknak tudhatja magát, pilótái a lehető legjobb eredményt hozták ezen a nehéz versenyen. A bronzérmes helyet és a házi bajnokságot a címvédő világbajnok Fernando Alonso nyerte, aki így két pontra megközelítette az egyéni ponttábla első helyén álló csapattársát és legfőbb riválisát, Lewis Hamiltont.

Évek óta először lehettünk szemtanúi egy káoszmentes Belga Nagydíjnak, amelyet ennek ellenére is sikerült Kimi Räikkönennek megnyernie úgy, hogy brazil csapattársa soha nem tudta igazán nehéz helyzetbe hozni a jégembert. Ezzel az eredménnyel 13 pontnyira közelíti meg az élen álló Lewis Hamiltont. Ezen a hétvégén a mclarenes pilóták nem tudtak a ferrarisok közelébe kerülni, így ezúttal kénytelenek beérni a harmadik és negyedik helyezéssel.

Nick Heidfeld ezúttal is megmutatta, hogy van keresnivalója az éllovasok között és a hatodik helyről rajtolva végül az ötödik helyen ért célba BMW-jével. Csapattársa, Robert Kubica épphogy lemaradt a pontokról, hiszen a kilencedik helyre futotta az energiájából. Nico Rosberg lett a hatodik a Williams-szel, s őt Mark Webber követte a hetedik helyen a Red Bullal. David Coulthard autója hidraulikus meghibásodása miatt kiállt a versenyből.

A Renault-nak felemásra sikerült ez a futam. Heikki Kovalainen csippentette meg az utolsó pontot a nyolcadik hellyel. Egy bokszbeállásos stratégiája miatt nehéz autóval nem tudta utolérni az előtte haladókat, sőt a verseny felét autójának visszapillantó tükrét nézve tette meg. Bár Robert Kubica erősen ostromolta a finn pilótát, az mégis kitartott és megmentette a címvédő konstruktőr becsületét. Giancarlo Fisichellának 2005 után ez a futam sem jött össze. Az olasz pilóta a bokszutcából startolt el egy tartalékautóban, amellyel ezután az első kör végén letért a pályáról, ezért autójának megsérült a felfüggesztése, így kénytelen volt feladni a versenyt.

A Belga Nagydíjjal véget ért a 2007-es Formula-1-es szezon európai szakasza, s a két hét múlva a Japán Nagydíjjal kezdetét veszi a világbajnokság finise. 2006-ban Japánban Alonsónak állt a zászló, de még Renault színekben. Kérdés, hogy a konstruktőri pontoktól teljesen megfosztott wokingiak visszavágnak-e a Ferrarinak a felkelő nap országában.

(Forrás: Amber PR)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése