2007. augusztus 9.

Támogatás?

Újabb hét telt el, immár az ötödik hétben tartok. Ez egyben azt is jelzi, hogy nemsokára itt az újabb félév. Illetve ugyanezt teszi a Kodolányi által megküldött csekk (fizetősön vagyok). Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy amellett, hogy én fizetek a sulinak, ő is fizethetne nekem. Egész pontosan a számos támogatás, ösztöndíj közül azon néhány pályázat valamelyikére gondolok, ahol a költségtérítésesek is labdába rúghatnak. Ez, ha jól tudom a szociális támogatás és a közéleti ösztöndíj. (Avagy mást is igényelhetnek a költségtérítésesek is?) Sőt, azt is meg tudom mondani melyiket miért kell megkapjam :)

Vegyük sorra, nézzük először a közéleti ösztöndíjat. Mielőtt belekezdenék az indoklásba, nézzük mit ír a Kodolányi János Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata:
A hallgatók a főiskolán végzett közéleti tevékenységükért ösztöndíjban részesíthetők, amennyiben a Kodolányi János Főiskolára beiratkozott aktív hallgatók és a főiskolán kimagasló közéleti tevékenységet végeznek, melyért juttatásban nem részesülnek. Ösztöndíjat valamennyi első alapképzésben tanulmányokat folytató hallgató kaphat.
Az intraneten megtalálható az ösztöndíjhoz tartozó szempontrendszer. Ez alapján kaphatnak adott pontszámot azok, akik kommunikációs területen, mint KV (nem szűnt meg??), Albamag, honlap. Nos, az itt lévő pontozást kicsit átszabva kapható pont azért, mert résztvettem a KJFF Képtár elindításában (ugyan a frissítés Gulyás tanárúrral közös), a KJFF honlap leendő szerkesztőjeként, a blogban publikált FF-es írásokért (ha kell ezekből tudok AlbaMag-os cikkeket is írni ezentúl alkalomadtán, így az további pont :)). Ha összevonjuk a rendezvényszervezés, a host(ess) vmelyik KJFF-es rendezvényen sorokat, akkor itt is szerezhető pont, hiszen a FF-ben lebonyolított rendezvényeknél igyekeztem a suli oldalán is aktívan részt venni, nem pedig "csak úgy" ott lenni.

Következő a nem finanszírozott hallgatók szociális támogatása, melyről az alábbiakat írja a Kodolányi János Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata:
A támogatásra azok az államilag nem finanszírozott, első alapképzésben résztvevő, nappali tagozatos hallgatók pályázhatnak, akiknek anyagi vagy családi helyzete előre nem látható okok miatt – a főiskolai tanulmányai megkezdése után – megrendült (pl. árvaság, eltartó elhalálozása, gyermek születése, súlyos betegség, stb.). Költségtérítési díjmentesség vagy –kedvezmény megítélése esetén a hallgató szociális támogatásban nem részesülhet.
Tekintve, hogy a Crohn betegség egy krónikus betegség, mely kialakulásának oka az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem ismert, így végleges gyógymód sincs rá, tehát elengedhetetlen a folyamatos gyógyszeres gyógykezelés, alkalomadtán akár a műtét, akár többször is. A nyár folyamán nálam is sor került erre, mely következtében a - feltehetően - nem szakszerű altatást követően a bal kezemnél idegsérülést szenvedtem, ennek teljes felépülése jó esetben is fél év. Tehát előre nem látható ok, súlyos betegség, az ezzel kapcsolatos kiadások pedig értelemszerűen a család anyagi helyzetére is kihatással vannak, ergo ugyancsak jogosultnak érzem magam.

Amennyiben meglesznek a 2007-es évre vonatkozó határidők, akkor előfordulhat, hogy ezeket a pályázatokat valóban megpróbálom, nem csak a blogban irogatok róluk, bár nem tudom ténylegesen mekkora esélyeim lehetnek. Mert az egy dolog, hogy én jogosultnak érzem a fentiek miatt magam ezekre, de az iskolának kell valójában jogosultnak tartania ezekre, nem pedig nekem saját magamat. Hát, majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése