2007. július 14.

Oostlander nyerte a Gemenci Nagydíjat

Az idei Gemenci Nagydíj utolsó szakasza a német Christoph Pfingsten (Ked-Bianchi) győzelmét hozta a rövid, de annál nehezebb nap végén. Pfingsten tagja volt annak a 4 fős élbolynak akik a második körben léptek meg a mezőnytől a szekszárdi hegyi körpályán, melyen öszesen 5 kört teljesített a peloton. A későbbi győztes az utolsó körben hagyta faképnél egy meredek részen Kusztor Pétert (P-Nívó), Anatolij Varvaroukot (Puris Kamen) és a bulgár Evgeni Germanovot.

Pfingsten kb. fél perces előnnyel ért célba Kusztiék hármasa előtt, majd a 20 főre fogyatkozott főmezőny, benne a kék trikóssal, újabb 20"-re érkezett. A holland Oosterland (Team Lövik Meubelen) bár vesztett előnyéből, de így is megtartotta elsőségét az összetettben és nyerte az idei Gemenci Nagydíjat. Kusztor Péter legjobb magyarként a második helyen végzett az összetettben, 44" hátránnyal, rajta kívül még 3 Cornixosnak (Ivanics, Árvai, Szeghalmi) sikerült a legjobb 10-ben maradnia.

A legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikót Arany Gábor (P-Nívó-Betonexpressz), a T-Mobile által támogatott, a legjobb magyarnak járó magenta mezt, Kusztor Péter, a Velo.hu által szponzorált legjobb U23-as versenyzőnek járó fehér trikót, Ivan Viglansky (Podbrezova) vihette haza. A 4 napos viadal végén az összetett csapatversenyt a hazai Team Cornix gárdája nyerte.

(Forrás és fénykép: Velo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése