2007. május 4.

Várakozás

A héten megérkezett Feder-bear is izgatottan várja, hogy jöjjön a futár a PDA-val, azonban sajnos hiába leskelődik az ablakban, ez még odébb lesz. A mai napon elektronikus úton felvettem a kapcsolatot az ASUS Computer GmbH-val, ahonnan szinte viharos gyorsasággal megérkezett a válasz, hogy a PDA-m egyelőre még nem viharzik Fürstenfeld fele. Ennek alapvető oka, hogy a hollandiai szervízközpontjuk jelen pillanatban egy alkatrész megérkezésére vár. (Ezt takarja a hivatalos honlapon látott 'Waiting' státusz) Amint ez megérkezik a központba, nekiállnak a szerelésnek, ezt követi a folyamatot lezáró teszt, majd a PDA-t végre elküldik vissza tulajdonosához, vagyis hozzám. Sajnos időpontot megközelítőleg sem írt válaszlevelében az ASUS munkatársa, azonban miután elnézést kért az elhúzódó szervizelésért, így feltehetően a lehetőségeik szerinti legrövidebb határidővel teszik majd mindezt. Addig pedig marad a várakozás.
Unser Reparaturzentrum wartet im Moment noch auf die Zulieferung eines Ersatzteiles.
Wir möchten uns für die lange Reparaturdauer entschuldigen.
Sobald das Ersatzteil eingetroffen ist wird das Gerät repariert und nach dem Abschlusstest an Sie verschickt.
A rossz hírt az időjárás is negatívan fogadta, az egész napos borultság után késő délutánra eleredt az eső Fürstenfeld városában. Váratlanul nem érhetett senkit, hiszen a wetter.at is ezt jósolta, hogy ugyan borult lesz napközben, eső délután lesz. És tényleg, bejött nekik. Kérdés, hogy a mi kérvényünk "bejön-e" majd? Ugyanis ma aláírtuk és elküldtük a német tanszék, illetve rajtuk keresztül voltaképp a főiskola vezetősége felé kérvényünket, melyben kérjük, hogy fürstenfeldi tanulmányainkat egy újabb félévvel meghosszabbítsuk. Bízom benne, hogy a kommunikáció tanszék munkatársai pozitívan állnak majd a kérdéshez, kéréshez, és támogatják ezirányú szándékunkat. Szentgotthárdon bizonyára tárt karokkal várnák az újabb Kodolányis diákokat, hiszen az előző félév pozitív tapasztalatokkal zárult.

Maga a polgármester, Werner Gutzwar is bizonyára örülne, ha mindenki, aki szeretne kijönni, maradni, azok számára biztosítani tudná a főiskola a lehetőséget. Már most is, a kb. 40 fős következő féléves létszám hallatán örült. Persze tudom, hogy a lehetőség biztosítása nem olyan könnyű, mint amilyen könnyű volt most leírnom ide. Ugyanakkor az eddigi tapasztalat pozitív, hiszen az első félévet követően maradhattunk egy újabbra. Ha valami egyszer sikerült, akkor annak sikerülnie kell újra. Én tehát maximálisan bizakodó vagyok, a hivatalos válaszból pedig majd kiderül, hogy joggal tettem-e így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése