2007. május 20.

Vége egy nagy sorozatnak

Roger Federer negyedszer nyerte meg a 2,45 millió dollár összdíjazású hamburgi tenisztornát, miután a döntőben három szettben győzött a salakon 81 mérkőzése veretlen Rafael Nadal ellen.

A svájci világranglista-vezető ezzel spanyol riválisa nagy sorozatának vetett véget: Nadal salakon utoljára 2005 áprilisában kapott ki, azóta 81 meccset és 13 tornát nyert zsinórban. A 25 éves Federer negyedszer győzte le Nadalt, aki hét alkalommal diadalmaskodott ellene, és salakon idáig minden egyes alkalommal megverte a svájcit.

A hamburgi döntőben Federer álmosan kezdett, és percek alatt szetthátrányba került, majd a második játszmában hamar elvesztette az adogatását. Elúszni látszott a tornagyőzelem lehetősége, de a svájci két brékkel fordított és ugyanolyan arányban, ahogy elveszítette az elsőt, behozta 6:2-re a másodikat.

A harmadikban remek fizikumáról ismert Nadal egyre jobban fáradni látszott, és meglepően simán 6:0-ra alulmaradt a világelsővel szemben. Federer negyedik alkalommal győzött a német városban, a Mestersorozat ötödik állomásán. Az elmúlt hetekben Federer sorozatban négy tornán maradt le a végső diadalról, amire 2004 óta nem volt példa.


Május végén a két klasszis a francia nyílt teniszbajnokságon is összemérheti az erejét. Federer csak ezen a Grand Slam tornán nem győzött még, Rafael Nadal pedig sorozatban harmadik diadalára készül a Roland Garroson.

Hamburg, férfi torna, döntő:
Federer (svájci, 1.)-Nadal (spanyol, 2.) 2:6, 6:2, 6:0

(Forrás: FigyelőNet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése