2007. május 27.

Sporthétvége

Sikerült megoldást találni a Német nyelv és országismeret szigorlat szóbeli részének fürstenfeldi lebonyolítására. Valamivel később, június 7-én tartjuk, és ekkor már lesz tudományos fokozattal rendelkező oktató Fürstenfeldben, így a szóbeliztető bizottságban is. Addig pedig mindenki - vagy inkább mindketten - jól felkészülhetünk, hogy ne bukjunk el a sikeres írásbeli részt követően a szóbeli megmérettetésen.
A szigorlat végleges eredménye tehát még nem ismert, ismert azonban a Német szakmódszertan 3. előadás érdemjegye, mely esetemben egy jeles. A többiek eredményét Erikáé kivételével sajnos nem ismerem. Az ő eredménye ugyancsak jeles, melyhez gratulálok neki. Bár mondhatnánk, hogy ez esetében természetes és elvárt, az lenne a meglepő, ha ettől eltérő eredményt szerezne. A trükköt azért igazán elárulhatná, hogy miként szerez (szinte) mindenhol könnyedén jelest.

A szép emlékű magyar étterem helyén megnyílt a Lui család ázsiai étterme, ahol 5,90-ért lehet menüt enni hétfőtől szombatig, és most az újranyitás okán az első menü mellé egy pohár ingyen pezsgő dukál. Melindáék kipróbálták, dícsérték, javasolták kipróbálásra. Mi Gulyás tanárúrral azonban mindenekelőtt a FürstenBräu próbáját vettük terítékre. Ezt ugyan a szombati napon szabotálta a tanárúr, így végül egyedül lestem meg. Hétfőn azonban immár vele, illetve a szüleimmel megyünk vissza az étterembe. Itt valamivel drágább, 6,90 a menü, ezért azonban az 1+3 étel közül bármelyikből bármennyit vehetünk. A vasárnapi ebéd pedig meghívásos jelleget öltött. Vagyis a Dóriék által készített krumplistésztából részesültem én is. Köszönet érte.

A mai napon megkezdődött a francia nyílt teniszbajnokság Párizsban. Egészen június 10-ig tart az idei Roland Garros, mely összdíjazása 20,2 millió amerikai dollár. Ott van a mezőnyben az elmúlt két évben diadalmaskodó spanyol Rafael Nadal, illetve a svájci világelső Roger Federer. Ott van továbbá a mezőnyben két magyar női teniszező is: Czink Melinda és Szávay Ágnes. Nincs ott azonban vállsérülése miatt a német Tommy Haas, illetve a brit Andy Murray, aki a hamburgi mesterversenyen szenvedett csuklósérülést. Ugyancsak a hiányzók névsorát bővíti a horvát Mario Ancic, aki február óta nem lépett pályára mononukleózisa miatt. Nem a legszerencsésebben indul az idei Roland Garros, hiszen mindjárt az első napon esőszünet miatt áll a játék, mindösszesen egyetlen játékot sikerült eddig befejezniük. Itt Marat Safin könnyedén verte Fernando Vincente-t, az eredmény 6-1, 6-3, 6-1.
Rain, rain, go away, come again another day
Leave Paris, the centre stage, for we want to see Roger play
Feel free to rain on our victory parade - when the master wins on clay
But until then we have to say please, please! Don't rain today!"
Igazán sportos hétvége előtt állunk, ugyanis a Grand Slam-torna mellett Forma 1-es futamot is rendeztek a hétvégén. Monte Carlo-ba látogatott el a száguldó cirkusz mezőnye. Monaco a maga különleges hangulata miatt mindig az egyik kedvenc nagydíjam volt. Idén a spanyol világbajnoki címvédő Fernando Alonso rajt-cél győzelmet aratott. A dobogó második fokára az első F1-es idényében már szenzációsan teljesítő Lewis Hamilton állhatott fel, míg a harmadik helyet a Farrari volánjánál Felipe Massa szerezte meg. A mezőny második feléből rajtoló finn Kimi Raikkönent a nyolcadik helyen intették le. A leggyorsabb kör ugyancsak Fernando Alonso nevéhez kötődik.

Mindemellett ne feledkezzünk meg a Best of Beach 2007 rendezvényről, mely 2007. május 24-28. között, tehát most kerül megrendezésre Fürstenfeld főterén, illetve a szabadstrandon. Ketten közülünk ma is kint dolgoznak a rendezvényen, az egyik energiaitalgyártó termékeit árusítják. Eredetileg már tegnap és hárman kezdtek volna, azonban a vártnál alacsonyabb nézőszám miatt a tegnapi nap folyamán egyáltalán nem volt szükség kisegítő személyzetre. Ettől függetlenül azonban ne tekintsünk bukásként a Best of Beach 2007-re.

1 megjegyzés:

  1. A Best of Beach 2007 nézőszámaival kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy tegnap délután kinéztünk a főtérre, és egész szép számban voltak kint, tehát igenis érdekli a fürstenfeldieket a rendezvény.
    Maga a polgármester is kilátogatott az eseményre, ott ült velünk szemben, amikor kint voltunk.
    A játék pedig.... hááát... az első női összecsapás színvonala kritikán aluli volt, de a második már sokkalta jobb volt

    VálaszTörlés