2007. május 29.

Irány Szekszárd

A tegnapi nap nagy megmérettetés elé nézett a FürstenBräu. Négyfős csapatunk indult, hogy letesztelje menüajánlatukat. Gulyás tanárúr tudná talán a legtökéletesebb értékelést adni, hiszen a levestől elkezdve a salátákon át egészen a rétesig letesztelte a menüt, igaz annyira azért mi sem maradtunk le tőle. Összességében pedig mindannyian elégedettek voltunk az ebéd színvonalával, a kínálattal. Az ár sem olyan vészes érte, ha azt nézzük, hogy ezért az árért valóban annyit ehetünk a napi menüből, amennyi jól esik. Illetve annyi negatívumot én megjegyeznék, hogy a rizshez valamivel kevesebb borsót is elég lett volna adniuk, úgy jobb lett volna. De ez legyen a legnagyobb hiba.

Jóllakottan útrakeltünk. Nem véletlenül jöttek ugyanis ki a szüleim pünkösdhétfőn Ausztriába, hanem mert pár napra hazautazom. Útközben sikerült egy szép esőfelhővel összefutnunk. Volt olyan szakasz, ahol egyesek inkább félreálltak az út szélére, mert annyira esett az eső. Illetve a szél is aktívan tevékenykedett, számos letört faág, kettétört fa mutatta a nyomát. Az egyik legrosszabbul annak a Som környéki vendéglőnek a vendégei jártak, akiknek autóira rádőlt a fa. Épp akkor igyekeztek a tűzoltók leszedni a fát az autókról, amikor arra jártunk. Mondhatni nem volt szerencséjük, de épp ezért ne álljon az ember viharban fa alá. Legalábbis ne olyan alá, ami hajlamos "ráugrani" az autókra.

Nem csak itt esős az időjárás, hanem Párizsban is, ahol most rendezik a francia nyílt teniszbajnokságot, illetve csak rendeznék, ha az időjárás lenne olyan kedves, és engedné. Roger Federer a kiírás szerint a hétfői napon másodikként lépett pályára, de nem sikerült befejezniük a játszmát, 6-4, 4-1-es állásról várhatjuk a folytatást, feltehetően Federer győzelmet. A mai nap utolsóként Rafael Nadal is pályára lép. A Roland Garros tehát nem indul valami szerencsésen az idén, az első két nap esős időjárása meglátszik a nézőszámon is, hiszen ma sincsenek sokan kint az eseményen. Természetesen még az elején járunk, az igazi nagy tömegek a végén lesznek kint a pályák mentén, de ennél azért több néző is lehetne kint már itt az elején is. Mivel mérkőzésekről eddig csak kevésről lehet beszélni, így érdekességképp egy szórakoztató videót linkelek be alább:

1 megjegyzés: