2007. május 25.

Félsiker

A mai nap elérkezett a vizsga, ami az elmúlt időszakban lázban tartja Fürstenfeldet. Igen, ez az alapvizsga nekünk, harmadéveseknek, akik elmaradtak vele, illetve a germanisztika szakosoknak. A kiírás alapján a 40 pontos írásbeli részt 60%-osan kell teljesíteni. Ezt a végül megszerzett 24 pontommal pont el sikerült érni, aminek - még ha csak 60%-os teljesítmény is - nagyon örülök. Remélem a szóbeli is hasonló eredménnyel zárul, és akkor bátran beadhatom egyéni tanrendre Fürstenfeldre következő félévre a kérvényem. Akik a tegnapi blogbejegyzés alapján szorítottak a mai nap folyamán, köszönöm. Mint láthatjátok, meglett az eredménye.

Szerdán folytatódik a szóbeli résszel a vizsga. Legalábbis most azt az információt adták a többiek, hogy Kovács tanárúr jön ki 30-án, így meglesz Gulyás tanárúrral párban a bizottság a szóbeli vizsgához. Ha szerencsénk van, akkor ők is úgy gondolják - mint sokan, főleg akik vizsga előtt állnak :) -, hogy szóbeli vizsgán már nem szokás meghúzni az embereket. (Persze a nulla tudással átengedés sem követendő példa)

A szomszéd kezdett már épp elveszni a gazban, így gyorsan nekilátott eltűntetni. Ha az egészet nem is, de egy részét sikerült eltűntetniük. Ezúttal nem teljesen úgy csinálták, mint múltkor, amely módszert anno Bad Kleinkirchheimban is láttam, amikor ott nyaraltunk. Akkor ugyanis amit levágott, és sávba igazított füvet, azt összegyűjtötte, kis bálákba formázta, majd becsomagolta. És természetesen minden munkafolyamatot külön eszköz végez, hiszen gépesítve van. Meg is örökítettük a nyaralásunk alkalmával videokamerával az egyes munkafolyamatokat, hiszen - számunkra - újdonság volt. Avagy Magyarországon is van, ahol így csinálják? No, itt tegnap annyiban tértek el, hogy egy platóra dobálta fel a füvet a gép, bálázás, csomagolás már nem volt. Lebuktam egyébként. Meglátták - a férfi legalábbis a traktorral biztosan -, hogy fényképezem őket az ablakból. Szerencsére nem vették zokon, kedvesen mosolygott egyet az úriember, majd folytatta tovább a munkáját.

Két nap múlva, vagyis május 27-én kezdődik az idei Roland Garros, a salakos Grand Slam. Ismételten a salakos pályákon hihetetlen győzelmi sorozatot elérő spanyol Rafael Nadal viheti a győzelmi trófeát? Esetleg idén a világranglistát toronymagasan vezető, és a Roland Garroson kívül mindhárom Grand Slam tornán megnyerő svájci klasszis, Roger Federer begyűjti az áhított győzelmet? Esetleg egy nevető harmadik kerül ki győztesen a francia bajnokság összecsapásaiból? Az elkövetkező két hétben megkapjuk a választ. Az eseményt az EuroSport élőben közvetíti.

1 megjegyzés:

  1. Jut eszembe, Zsaninak is sikerült, vele írtam itt FF-ben a régi fajta alapvizsgát. És a germanisztikások is két hallgató kivételével sikeresen abszolválták a mai vizsgát. Nagy gratula minden sikeres vizsgázónak!

    TyBoR

    VálaszTörlés