2007. április 23.

Blogban fenyegetett

Kirúgták az iskolából azt a spanyol diákot, akinek internetes naplójában életveszélyes fenyegetés jelent meg egyik tanárára vonatkozóan. Először bírósági úton 200 euró büntetésre is ítélték, de ezt később visszavonták, megfelelő bizonyítékok híján.

Iván Fresneda eredetileg azért indította blogját, hogy gimnáziumának ügyes-bajos dolgairól ott formáljon véleményt. Egyik nap a következő bejegyezés jelent meg az oldalon: „Helló, én annak a barom filozófiatanárnak vagyok egy diákja, akit az a köcsög folyton kipécéz. José Antonio, dögölj meg, amint autóm lesz, én leszek az első, aki elgázol, ha meglát az utcán.”

Bár Iván pár nap múlva törölte a beírást, a filozófiatanár és az igazgató feljelentést tett ellene a bíróságon, az iskolából pedig rövid úton kicsapták. A törvényszék először felelősnek találta a fiút a történtekért, és 200 eurós bírságot szabott ki rá. De végül mégsem látták bizonyítottnak, hogy ő követte volna el a posztot, főleg, mivel ügyvédje bemutatta azt az IP-címet, ahonnan a bejegyezés történt. Ez pedig nem egyezett Fresnedáéval. Ennek ellenére a fiúnak más intézményben kell folytatnia tanulmányait, blogja viszont napi kétezer látogatót fogad azóta is.

(Forrás: Hírszerző)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése