2007. január 28.

DVD Ajánló - 1. rész

Előző félév blogjában már szóba került, illetve aki járt már a kollégiumban láthatta, hogy TV téren szerencsésen fel vagyunk szerelve. Egy nagyméretű széleszvásznú TV csábítja a kint tanulókat pihenésképp némi DVD nézésre. A múlt félévben számos DVD filmet néztünk meg, az új félévre részint ezekből, részint friss megjelenésekből ajánlanék párat unalmas estékre. Mivel nem szerettem volna egy hosszú hozzászólásba süríteni az ajánlott DVD-ket, így több részre bontottam, így ma az első résszel kezdünk. Ugyanakkor ígérem nem hetek hosszú során érünk a lista végére.

Szüzet szüntess (The Girl Next Door)
A tanulmányait illetően Matthew roppant sikeres, csajozni viszont nem igazán tud, egészen pontosan még nem is próbált randizni egyetlen lánnyal sem. A gyönyörű és titokzatos új szomszédlány felbukkanása azonban fenekestül felkavarja egysíkú életét. Matt halálosan szerelmes lesz a bombázóba. És a bomba hamarosan tényleg robban: kiderül, hogy a lány annak idején pornósztárként kereste a kenyerét. A gondokat tetézi, hogy az új szerelemmel együtt a kissé agresszív fazonú, rámenős ex-strici és számos alvilági figura is a nyakába szakad az érettségire gyúró fiúnak.

Szakíts, ha bírsz
(The Break Up)
Vince Vaughn és Jennifer Aniston új vígjátéka ott kezdődik, ahol a romantikus komédiák véget szoktak érni. Miután a fiú és a lány találkoztak és egymásba szerettek, összeköltöznek, hogy boldogan éljenek, amíg el nem kezdenek egymás agyára menni. Akkor az egyik szokásos "Miért vagy képtelen erre a kis apróságra a kedvemért?" mottójú vita szakítással végződik, Brooke és Gary praktikus okokból együtt maradnak - mármint egy lakásban -, amely hadszíntérré változik, és különböző taktikák, praktikák, kitolások és betartások terepe lesz, ahol az előző pasik és nők, a jóbarátok és különféle idegenek avanzsálnak taktikai tanácsadókká, és rukkolnak elő változatos haditervekkel. És mivel egyik ex sem hajlandó kiköltözni, a háború folytatódik, míg valaki meg nem adja magát.

Good Will Hunting (Good Will Hunting)
Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből, és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése