2013. január 16.

Ausztrál Open: 3. nap

Marosi Katalin és Darija Jurak 6-0, 6-3-ra nyert Alla Kudryavtseva és Shahar Peer ellen. Szintén győzelemmel zárta a mérkőzést Czink Melinda és Bojana Jovanovski. Ők az első szettet elbukták, de innen fordítva nyertek 4-6, 6-2, 7-6(2)-re. Babos Tímeának egyéni után párosban sem sikerült győznie. Laura Robson oldalán 2-6, 4-6-ra kikaptak Anastasia Pavlyuchenkova és Lucie Safarova párosától. Kétségtelen, nem volt könnyű dolguk. Vagyis végre egy jobbára pozitív mérlegű napon vagyunk túl az Ausztrál Open harmadik napja után - legalábbis a magyar vonatkozású mérkőzések tekintetében.

Úgy látszik a férfi egyes felső ág igyekszik hozni a papírformát, ezúttal is egy kiemelt játékos, Youzhny volt, akinek nem sikerült a továbbjutás. Igaz, Sam Querrey például úgy jutott be a harmadik körbe, hogy elbukta az első szettet, de második szett 1-1-nél ellenfele sérülés miatt feladta a találkozót. Wawrinka ellenfele is sérülés miatt két szettet követően feladta a mérkőzést, itt azonban a svájci vezetett 2-0-ra.

A negyedik játéknapon a Rod Laver Arena esti programjának első mérkőzését kapta Roger Federer, vagyis nem kell éjszakáznom, ha látni szeretném. A svájci ellenfele ezúttal Nikolay Davydenko lesz. Andy Murray a Hisense Arena második mérkőzésén lép pályára Joao Sousa ellen. Bocs Murray, de ezúttal Federer lesz a nyerő, nem éjszakázom, így juss tovább mindenképp :)