2012. november 25.

Vettel háromszoros világbajnok!

Ecclestone is gratulált Vettelnek
Azt már egy ideje tudjuk, hogy háromszoros világbajnokot fogunk avatni a 2012-es Formula 1-es szezonban, eddig azonban bizonytalanok voltunk a kilétét illetően. Most már tudjuk, hogy 2010 és 2011 után 2012-ben is a német Sebastian Vettel nyerte el az egyéni világbajnoki címet a száguldó cirkuszban. Nem indult azonban könnyen a mai verseny Vettel számára, hiszen majdnem az első kör volt az utolsó számára. Nehéz lenne összefoglalni a mai futamot azok számára, akik nem látták, hiszen annyira eseménydúsra sikerült, így inkább csak a lényegre fókuszálok. Nico Hülkenberg sokáig vezette a futamot, azonban az addigra őt megelőző Hamiltonnal ütközött, ami utóbbinak a futam végét jelentette, előbbit pedig büntetéssel sújtották, így elszálltak győzelmi esélyei. A futamot végül Jenson Button nyerte, ami így egy tökéletes keretet ad a szezonnak, hiszen az első futamon is őt intették le elsőnek. Fernando Alonso minden tőle telhetőt megtett a vb cím megnyeréséért, ami a második helyet jelentette ezúttal, azonban Vettel hatodik helye miatt ez most kevésnek bizonyult. Harmadik a hazai pályán versenyző Felipe Massa lett.

A friss háromszoros világbajnok Sebastian Vettel és
a visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher
Pontszerzéssel búcsúzott profi karrierjétől Michael Schumacher, miután a hetedik helyen zárta a szezonzáró futamot. Kimi Räikkönen ezúttal is célba ért, bár egy bezárt kapu megtréfálta a sportba idén visszatért korábbi finn világbajnokot. Szép teljesítmény tőle, hogy visszatérő évében a harmadik helyen tudta zárni az egyéni világbajnokságot. Hamilton és Button követi őt a sorban, vagyis idén a távozó Hamilton nyerte kettejük csatáját. Twitteren ugyanakkor olvastam, hogy a teljes időszakot nézve Button nyert, de ennek mondjuk még én nem számoltam utána, hogy valóban így van-e. Bár a fő kérdés nem ez, hanem helyes döntést hozott-e Hamilton, amire legkorábban jövőre kaphatjuk meg a választ.

Szombaton Ausztriában ünnepli Vettel 3. vb-címét
Sebastian Vettel számára zsúfoltak lesznek az elkövetkező napok, hiszen decemberben lesz például a Race of Champions, amin az F1-től ismételten visszavonuló Michael Schumacher oldalán képviseli idén is Németországot. Ezt megelőzően egy kis győzelmi utcai parádét rendeznek Grazban. Szombaton (december 1.) 11 órától a város központjában érdemes keresni a rendezvényt - tekintve, hogy itt lesz a szomszédunkban, így érdemes lehet Vettel rajongóknak megfontolni az utat - nekem sajnos egyéb elfoglaltságommal ütközik az esemény, így fájó szívvel, de ki kell hagynom ezt a remeknek ígérkező programot. (Most milyen jó lenne, a Fürstenfeldben tanulnék még mindig :))