2012. szeptember 1.

Elnök emberei az ATV-n

Végre emberi időben is vetítik itthon az egyik kedvenc sorozatomat, melyet épp a nyáron néztem végig az első évad első részétől. Ez a sorozat nem más, mint Az elnök emberei, vagyis eredeti nevét a The West Wing, azaz a nyugati szárny. Az első rész szeptember 7-én lesz látható 20.45-től (ismétlés másnap 17.05), egyébként pedig péntekenként és vasárnaponként érkeznek az ajánló ígérete szerint az új részek. Mindenképp érdemes megnézni, mert egy remek sorozat, mely eddig - tudomásom és emlékeim szerint - csak késő esti sávban volt látható az itthoni tévéken.

A két Golden Globe-díjjal és 26 Emmy-díjjal kitüntetett produkciót olyan ismert színészek fémjelzik, mint Martin Sheen (Tőzsdecápák, A tégla, Apokalipszis most), John Spencer (A szikla) vagy Richard Schiff (Hetedik, Jurassic Park 2.). Az első évad rekordmennyiségű, összesen kilenc Emmy-díjat érdemelt ki, a teljes sorozat a hét évadja alatt két Golden Globe-díjat és 26 Emmy-díjat nyert.

Az Elnök emberei eddig sohasem látott betekintést ad a washingtoni Fehér Ház működésébe. Az alkotás nem csupán a nézők, de a kritikusok körében is óriási sikert aratott, a szakma különösen a sziporkázó párbeszédeket emelte ki a sorozatból. Az IMDb 8,7/10-re értékeli a sorozatot, a Port.hu értékelése szinte ugyanennyi: 8,6. 

ATV ajánló: